Tabakhaneyi istemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Tabakhaneyi istemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

AYDIN'daki Ata Mahallesi'nde belediye mezbahasının yanındaki ruhsatsız tabakhane çevreye pislik saçıyor. Kemik toplama deposu olarak çalışan tabakhaneden çıkan pis koku ve kanlı atık sular Ata Mahallesi'ne akıyor.

ÇOCUKLARIN sarılık ve üst solunum yolları hastalığından kurtulmadığını söyleyen çevre sakinleri, "Burası köyden daha kötü durumda. 30 yıllık Ata Mahallesi'ne bakın'' diyor.

SEÇİM öncesinde başkan adaylarının tabakhaneyi kaldırma sözü verdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Cengiz Kara, ‘‘Seçimden sonra, verilen sözler unutuluyor. Burası ya kaldırılsın, ya da çözüm bulunsun. Aksi halde mahalle olarak eylem yapacağız'' dedi.

BAZI ailelerin mahalleyi terkettiklerini belirten Kara, ‘‘İşletme sahipleri dükkan başına 1 milyar lira ödüyormuş. Zabıtalara şikayet ediyoruz. Her seferinde geliyorlar, ancak işletmeler kapanmıyor. Üstünü örtüyorlar. Yakında mahalle tamamen boşalacak'' diye konuştu.

Hurdalar çöpe

YILLARDIR terkedilen ve çok çirkin görüntü yaratan hurda taşıtlar bir bir toplanıyor. Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi'nin talimatıyla toplanan hurdalar Makine Kimya Endüstrisi'ne satılarak gelir sağlanıyor. Daha şimdiden çöplükteki hurda sayısı 100'ü bulmuş. Yapılan bu çalışma gerçekten çok güzel. Hem İzmir büyük bir çirkinlikten kurtuluyor, hem de belediye para kazanıyor.

Sevgi yolları artık yayaların

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Alsancak Gül Sokak ve benzeri yerleri araç trafiğine kapattı. Sokoklarda Yollarda yayalara geçit vermeyen otomobiller tek tek kaldırılıyor. Artık bu sokaklara parketmek, taşıt sokmak kesinlikle yasak. Vatandaşlar, ‘‘Sokaklar yeniden eski kimliğine kavuştu. Esnafın yüzü güldü. Yaz aylarında sokaklar hareketlenecek. Arabaların yarattığı zorlukları artık yaşamayacağız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!