Süt üreticisine müjdeli haber

Güncelleme Tarihi:

Süt üreticisine müjdeli haber
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 11:59

Manisa Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ulvi Murat Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın destek ödemeleri kapsamında, birliğin 4 bin 300 üyesine 2011 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait 42 milyon ton çiğ süte karşılık toplam 1 milyon 620 bin lira süt teşvik pirimi ödeneceğini açıkladı.


Manisa Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, yaptığı açıklamada, süt desteklemelerinin birlik üyelerinin Ziraat Bankası hesaplarına yarın aktarılacağı müjdesini verdi. Tunca, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2011 yılına ait dördüncü 3 aylık süt destekleme ödemeleri üreticilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına aktaracaktır. Üretici, bakanlık uygulamalarına göre dördüncü 3 aylık süt desteklemesinin 1 litresinde 6 kuruş alacak” dedi.
Üreticilerin bir an önce Birliğe üye olarak devletin sunduğu imkanlardan yararlanmaya başlamalarını isteyen Tunca, “Bakanlıktan çalışma izni, üretim izni ve süt teşvik kod numarası almış, gıda siciline kayıtlı olan süt işleme tesislerine, fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında satan üreticilere, Ulusal Süt Kayıt Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla beher litre çiğ süt için destekleme ödemesi yapılmaktadır. Üreticilerin aldıkları müstahsil makbuzlarının yanında TÜRKVET kaydından süt ineği olup olmadığı ve inekleriyle bu kadar süt elde edip etmeyeceği de kontrol edildikten sonra destekleme ödemesi yapılmaktadır” dedi.
Süte verilen desteklerin üreticiler için önemi olduğunu belirten Tunca, “Ülkemiz hayvancılığının lokomotifi olan sütün desteklemesi çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü süte verilen destek hayvancılık işletmelerinin günlük masraflarını karşılamasında ve sürdürülebilirlik açısından büyük rol oynamaktadır. Süte verilen destek tarımda verilen desteklemelerin en önemlisidir” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!