Sunum tamam sıra kurullara geldi

Güncelleme Tarihi:

Sunum tamam sıra kurullara geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 00:00

İZMİR’in EXPO 2020 adaylığında bir dönemeç olan Bakanlar Kurulu kararının ardından şu ana kadar çalışmaları yürüten İzmir Kalkınma Ajansı yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la biraraya gelerek yapılan çalışmaları anlattı.

Haberin Devamı

Basına kapalı toplantıda 21- 23 Kasım tarihleri arasında toplanacak olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu’nda sergilenecek olan Roland Berger firmasının hazırladığı sunum da katılımcılara izletildi. Balçova Termal Tesisleri’nde yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Günay, toplantıyı yönlendirme kurulunun ön toplantısı olarak lanse ederken 21 Kasım akşamı BIE delgelerine Paris’te bir resepsiyon verileceğini, 22 Kasım’da BIE’nin akşam yemeğinde biraraya gelecekleri delgelere 23’ünde sunum yapılacağını kaydetti. Şu ana kadar Tayland’ın adaylığını açıkladığını hatırlatan Günay, “Onun dışında adaylığı gündemde olan ülkelerin 2 Kasım’a kadar süreleri var. İlk sunumun ardından oylamanın yapılacağı Kasım 2013’e kadar 2 yıl içinde 3 sunum daha yapma imkanı verilecek. Toplantımızda bunlarla ilgili hazırlıkları gözden geçirdik” dedi.  Sunumu izlediklerini ve eksikler üzerinde durduklarını da aktaran Günay, EXPO için görevlendirilen 8 bakanlığın üst düzey temsil edileceğini de ifade etti.

DOSYALAR 12 KASIM’DA

Haberin Devamı

Vali Cahit Kıraç bugüne kadar İZKA Sekreteryası’nda yürütülen EXPO 2020 adaylığı ile ilgili çalışma dosyalarını 12 Kasım’da EXPO Genel Sekreterliğine sunacaklarını ifade etti. Kıraç, “Biz de bir taraftan sunum hazırlıkları ile ilgili çalışmaları yürütürken EXPO 2020 için oluşması gereken kurullarla ilgili, yürütme kurulu, yönlendirme kurulu, genel sekreterya ile ilgili çalışmayı bir taraftan yönetiyoruz. 12 Kasım günü EXPO Genel Sekreterliği’ne dosyamızı teslim edeceğiz. Yönlendirme Kurulu ise ilk toplantısını önümüzdeki hafta yapacak” dedi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!