Sularını kestiler

Güncelleme Tarihi:

Sularını kestiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 00:00

Büyükşehir Belediye sınırlarına alınan köylerin su ihtiyacını karşılama görevini üstlenen İZSU, elektrik faturasını ödemeyince 18 köyün suları kesildi.

Haberin Devamı

TEDAŞ ekiplerinin Aslanlar, Yeşilköy, Demirci, Dağtekke, Örnekköy, Karakızlar, Çakırbeyli, Yeniköy, Taşkesik, Karaot, Helvacı, Düverlik, Korucuk, Yoğurtçular, Kaplancık, Ahmetli, ve Sağlık köylerine ait su pompalarının elektriğini kesmesi köy muhtarlarını ayağa kaldırdı. İZSU yetkilileri, “Yasanın ardından devir işlemleri kapsamında köy muhtarlarının İZSU Genel Müdürlüğü ile görüşüp elektrik hatları konusunda mahsuplaşmaları gerekiyordu. Bunu gerçekleştirmeyen köylerin elektriğinin kesilmesini bekliyorduk” açıklamasını yaptı.
Köy muhtarları ayakta
Yeniköy Muhtarı Sabri Süral, İZSU yetkililerinin kendilerini uyarmadığını belirterek, “Benden önceki muhtarın yaptığı gibi Yeniköy Muhtarlığı adına gelen faturaları İZSU’ya götürüyorum. Oradaki yetkililer de bu faturaları benden teslim alıyorlar. Madem bu hatalı bir uygulamaydı, neden İZSU bu faturaları bizden aldı” diye konuştu.
Mahkemeye vereceğim
Ahmetli Muhtarı Ahmet Kılıç ise, İZSU’yu mahkemeye vermeye hazırlandıklarını belirterek, “Ben İZSU’nun TEDAŞ’a olan borcunu öderim, o dakikadan sonra da hiçbir İZSU yetkilisini köyüme sokmam. Yıllardır bu borcu ödemiyorlar ve borç faiziyle birlikte giderek büyüdü. Köyümüzün su şebekesi İZSU’ya bağlanırken bütün elektrik faturalarının İZSU tarafından ödeneceğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu söylemişti. İZSU daha yeni olan su saatlerini bile değiştirdi. Gelişi güzel işler yaptı. Şimdi de TEDAŞ’a borçlarını ödemediğini duyuyoruz” dedi. Düverlik Köyü Muhtarı Fahrettin Ünal da TEDAŞ’a  gittiğini anlatarak, “İZSU ile anlaşırken 5 bin 800 lira olan borcu ve suyumuzu kendilerine devrettik. Ama İZSU bırakın bizimkini, kendi elektrik faturasını bile ödemiyor” dedi.
Faturalarını ödemedi
TEDAŞ Torbalı Tahsilat Müdürü Erol Günaydın da, İZSU’nun içme suyu pompalarına ait elektrik faturalarını ödenmediğini ve borçların İZSU’ya ait olduğunu bildirerek, “İZSU yasa gereği bu köylerin su şebekelerine dair bütün işlemleri üstlenenince, elektrik faturalarını üzerine almak zorunda kaldı. Ancak bir çok köyün abone devirleri İZSU’ya geçirilmedi. Torbalı’ya bağlı 18 köye ait toplam 615 bin lira borç bulunuyor” diye konuştu. Günaydın, “İZSU bu borcu ödeyecek ve bu abonelikleri muhtarlıklardan devralacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!