Su sıkıntısı tarih oldu

Güncelleme Tarihi:

Su sıkıntısı tarih oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 15:55

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdarisi (DESKİ), Güldürge İçme Suyu Projesi ile iki su deposu yaptı. 11 bin metre içme suyu hattı döşeyerek Tavas'ın Nikfer Mahallesi'nin cazibeli olarak içme suyuna kavuşmasını sağladı.

Haberin Devamı


Daha önce belde olan büyükşehir yasasıyla Tavas'ın Mahallesi olan Nikfer'de, çift kademeli pompa sistemiyle içme suyunun sağlandığı, bazen yaşanan mekanik arızalar ve içme suyu yetersizliği nedeniyle sıkıntılar çıktığı belirtildi. DESKİ, Güldürge İçme Suyu Projesi'ni gerçekleştirerek Nikfer'in su sıkıntısını sona erdirdi. Proje kapsamında Bozdağ'ın Güldürge içme suyu kaynağından 11 bin metre içme suyu isale hattı döşendi. Elektrikle çalışan pompalar devre dışı bırakıldı ve iki içme suyu deposu yapıldı. Projenin tamamlanmasıyla Nikfer Mahallesi cazibeyle içme suyuna kavuştu.
AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, günü kurtaran projeler peşinde koşmadıklarını belirterek her zaman kalıcı ve vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak yatırımlara imza attıklarını söyledi. Zolan, Nikfer'in yıllardır hayalini kurduğu içme suyu projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!