Su kapasitesi yeterli

Güncelleme Tarihi:

Su kapasitesi yeterli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Güvercinlik tesisleri Bodrum'un su sıkıntısını bitirdi. Dalaman'dan su getirilmesi projesi ise eski ve yeni başkanları karşı karşıya getirdi

BODRUM Belediye Başkanı Emin Anter, Güvercinlik'te kurulan içme suyu arıtma tesislerinin devreye girdiğini ve ilçenin 40 yıllık içme suyu sorunun çözüme kavuştuğunu açıkladı. Anter, İller Bankası tarafından kurulan tesislerin 4 trilyon liraya malolduğunu belirtti.

Su kapasitesi yeterli

MUMCULAR Barajı'ndan sağlanan suyun, Güvercinlik Köyü'nde 20 dönüm araziye kurulan tesislerde arıtıldığını belirten Anter, ‘‘Şu anda ilçe şebekesine saniyede 300 litre içme suyu veriyoruz, 40 yıllık sorun çözüldü. 500 bin nüfusa yetecek içme suyu kapasitemiz var'' dedi.

Tesis ucuza mal oldu

ESKİ Başkan Tuğrul Acar döneminde hazırlanan Dalaman'dan içme suyu getirilmesi projesini eleştiren Anter, devreye giren Güvercinlik arıtma tesisinin çok daha ucuza mal olduğunu söyledi. Anter, tonu 300 bin liradan sattıkları içme suyu için bazı firmalardan tepki aldıklarını da bildirdi.

Yarımadanın sorunu bitecek

MİLAS'taki Geyik Barajı ve kurulacak Gökçeler Barajı ile tüm yarımadanın 50 yıllık sorununu tamamen çözeceklerini kaydeden Anter, ‘‘Milas ve Bodrum barajlarının kapasitesi ihtiyaçları karşılar. Gerekirse Çine Barajı'ndan da su alabiliriz. Belediyeler Birliği'nde konuyu gündeme getireceğim'' dedi. Yaşar ANTER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!