Stat Yalı'ya

Güncelleme Tarihi:

Stat Yalıya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 00:00

İZVAK çatısı altında bir araya gelen kulüp başkanları tesis sorununu masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Güney’de Sarnıç uygun
İZMİR’de futbol gündemini uzun süredir meşgul eden stat sorununu masaya yatıran kulüp başkanları, kamuoyunda ses getirecek kararlara imza attı. İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkan Tuğrul Yemişçi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda kuzey aksına inşa edilmesi düşünülen stadın Örnekköy yerine şu an Yalı’da Karşıyaka Stadı’nın bulunduğu araziye, güney aksına planlanan stadın ise Sarnıç ya da Kaynaklar’a yapılması kararlaştırıldı.
Atatürk modernleşmeli
ULUSLARARASI müsabakalar ve İzmir kulüplerinin oynayacağı büyük maçlar için Atatürk Stadı’nın elden geçirilip modern bir tesise dönüştürülmesi konusunda görüş birliğine varan başkanlar, bu süreçte Alsancak’ın kullanılılacağı dikkate alarak zemin ve tribünlerinin yenilenmesini karar altına aldı. Oy birliği ile alınan kararları Spor Bakanı Suat Kılıç’a iletip, gereğinin yapılmasını isteyeceklerini söyleyen Yemişçi şöyle konuştu:
Tüm başkanlar imzaladı
“ZEMİN problemi yüzünden maliyet ve zaman sorunu yaşanacak Örnekköy yerine, Karşıyaka Stadı’nın yerine 12.500 kişilik bir stat yapılmasına karar verildi. Güney
aksında Sarnıç öncelikli olmak üzere  Kaynaklar’da 9 Eylül kampusu yakınındaki şantiye alanına da Göztepe ve İzmirspor’un yararlanacağı 12.500 kişilik bir butik stat yapılması kararlaştırıldı. Tüm başkanların imzaladığı bu karar hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

KİMLER KATILDI
İZVAK adına Başkanı Tuğrul Yemişçi, Onursal Başkan Levent Ürkmez, Başkan Yardımcısı Selçuk Sert, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Altay Başkanı Ömer Hızlıok ve Basın Sözcüsü Ergül Gülbent, Altınordu Genel Müdürü Murat Dizdar, Göztepe Başkanvekili Sabri Sadıklar, İzmirspor Başkanı Cemal Dönmez, Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral ve 2. Başkan Ali Erten. Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur’un mazeret bildirerek gelemediği toplantıda Menemen Belediyespor’dan temsilci yer almadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!