Spordan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Spordan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 21:23

Haberin Devamı

Bucaspor’un umudu tescilli golcülerSÜPER Lig’in ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan Bucaspor, gol krizini aşabilmek için ara transferde en önemli değişimi forvet hattında yaşadı. Manucho-Emre-Dady üçlüsüyle yollar ayrılırken, sarı-lacivertli ekibe tescilli golcüler Beto ve Cenk İşler geldi. Bir forvet daha almayı planlayan, eski golcüsü Mehmet Batdal’ı yuvaya döndürmeye çalışan Fırtına, kalecilerin korkulu rüyası Cenk ve Beto’nun yaraya merhem olmalarını bekliyor. 37 yaşındaki Cenk İşler 19 yıllık profesyonel kariyerinde, tüm liglerde attığı 181 golle “En faal golcü” unvanını elinde bulunduruyor. Cenk, 181 golünün 136’sını Süper Lig’de, 32’sini 1. Lig’de, 13’ünü 2. Lig’de kaydetti. Gaziantepspor’dan gelen Beto ise ülkemizde forma giydiği 2,5 yıllık süreçte 24 gol kaydetti. Bucaspor bir forvet daha alıp, kurtuluş savaşı vereceği ikinci yarıda yepyeni bir hücum hattıyla mücadele edecek. Ulaş SAĞ

Haberin Devamı

Adnan Dolma istifa ettiBUCA Asbaşkanı ve Profesyonel Şube Sorumlusu Adnan Dolma görevinden istifa etti. Sarı-lacivertli kulüpte daha önce başkanlık da yapan Dolma, işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterirken, “Başka sorunlar da var, ama şu anda konuşmak istemiyorum” dedi. Ligin ilk yarısında fanatiklerin küfürlü tezahüratına hedef olduktan sonra yönetimde geri plana çekilen Dolma’nın, Başkan Şeref Üstündağ ile arasının bozuk olduğu, transferdeki son gelişmelerden sonra görevi bıraktığı ifade edildi.

Göztepe’den davet varOğuzhan BOYSANİKİNCİ Lig Beyaz Grup’ta Bandırma’yı yenip devreyi lider tamamlayan Göztepe, Atatürk Stadı’nda Çorum’la yarın 13.30’da oynayacağı ikinci yarının ilk maçında seyirci patlaması bekliyor. Bandırma sınavını 14 bin 5 biletli kişinin izlediğini hatırlatan Ali Gültiken, “Taraftarlarımızı tribüne bekliyoruz” dedi. Bilet fiyatları kapalı 10, açık 5 TL. şampiyonluk mücadelesinin Göztepe, Bandırma, İskenderun ve Bugsaş arasında geçeceğini söyleyen Gültiken, psikolojik ve fiziksel açıdan dirençli olan takımın ipi göğüsleyeceğini vurgulayarak, “Diğer takımlara göre daha şanslıyız. Çünkü Ramazan, Halil, Hakan gibi şampiyonluk yaşamış isimlerle kadromuzu takviye ettik” dedi. Ramazan ve Halil, Çorumspor maçında lisansları henüz çıkmadığı için forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

39’luk Yılmaz indirim bekliyorGÖZTEPE’nin devre arasında yollarını ayırdığı Yılmaz Özlem, bonservisine 100 bin TL fiyat biçildiği için evde oturduğunu söyledi. 39 yaşında olduğunu, sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini hatırlatan tecrübeli futbolcu, “Bana talip olan kulüpler bonservis bedelimi duyunca geri adım atıyor. Göztepe’den anlayış bekliyorum” dedi. Sezon başında Bucaspor’dan transfer edilip kaptanlık pazubandı da verilen Yılmaz, “Kulüpten 16 Ocak’a kadar izin aldım. Evde bekliyorum. Herhangi bir kulüple anlaşamazsam, kulübüme dönüp antrenmanlara çıkacağım” diye konuştu.

Arkasspor’a buz gibi rakipCHALLENGE Cup’ta 6’da 6 yapan Arkasspor’un çeyrek finaldeki rakibi, Alman Enbw’yi eleyen Rus takımı Fakel oldu. Fakel, Sibirya’daki Novy Urengoy kentinin temsilcisi. Kış aylarında en yüksek hava sıcaklığının -12 derece olduğu küçük şehir, 1975’te doğalgaz kaynaklarının keşfedilmesinin ardından kuruldu. Ligde altıncı sırada bulunan Rus ekibi daha önceki turlarda Sırp Partizan, Macar Kalo-Meh ve Alman Enbw’yi saf dışı bıraktı. Kupaya katılan 54 takım arasından son sekize ismini yazdıran Arkas, ilk maçı 1-3 Şubat’ta rusya’da, rövanşı 8-10 Şubat’ta izmir’de oynayacak. Mavi-beyazlı ekip yarı finale yükselirse, Avusturya’nın Posojilnica veya istanbul BŞB’yi eleyen Belçika’nın Prefaxis Menen takımıyla eşleşecek. Mart ayındaki finalde ise muhtemel rakipler arasında Arkas’ın daha önce Avrupa’da eşleştiği Selver Tallin ve EA Patras’ın yanı sıra Gazprom Ugra ile Lube Banca Marche var.

Haberin Devamı

Bornova & Aliağa izmir derbisindeBEKO basketbol Ligi’nde sıkıntılı günler geçiren izmir temsilcileri Bornova Bld ve Aliağa Petkim, ilk yarının son haftasındaki derbi maçta bugün karşılaşacak. Halkapınar spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Yıldız oyuncusu Smith’in sakatlığının ardından pivot Francis’i gönderen, guard Roll’un boynundaki tümör nedeniyle abd’ye dönmesiyle elinde sadece Litvanyalı Nagys kalan Bornova Bld, son beş maçını kaybetti. Son yedi maçta sadece Mersin BŞB’yi mağlup eden Aliağa Petkim’de ise sezon başında kurulan kadrodan Önder, Coleman ve Hüseyin gitti. Ligde 5 galibiyeti bulunan Bornova ile 4 galibiyeti olan Aliağa arasındaki derbiyi kaybeden devre arasına sıkıntılı girecek. Bornova Bld’nin denemeye aldığı abd’li pivot Quincy Davis’in derbide oynayıp oynamayacağı bugün belli olacak. Antrenör Aclan Kavasoğlu’nun “Transfer hamlesini Aliağa maçını düşünerek yapmayacağız” demesine rağmen, beğenilmesi halinde Davis’in lisansının maça yetişebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Pınar KSK Trabzon’daBEKO basketbol Ligi’nde oynadığı son yedi maçta altı galibiyet alarak büyük bir çıkış yakalayan Pınar Karşıyaka, devrenin son maçında Medical Park trabzonspor’a bugün konuk olacak. 19 Mayıs spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı Engin Kennerman, Mehmet Serdar Ünal, Ozan Çakar üçlüsü yönetecek. Pınar Karşıyaka’nın 9, ligde ilk sezonunu geçiren trabzonspor’un 5 galibiyeti bulunuyor. Antrenör Hakan Demir, “Devreyi 10 galibiyetle tamamlamak istiyoruz” dedi.

Horoz’un maçına Başbakan engeliDENİZLİSPOR’un 30 Ocak Pazar günü evinde Gaziantep BŞB ile oynayacağı ikinci yarının ikinci maçı, Başbakan Recep tayyip erdoğan’ın Denizli ziyareti nedeniyle 29 Ocak Cumartesi gününe alındı. İl spor Güvenlik Kurulu toplantısında yapılan görüşmede Erdoğan’ın kentte olacağı saatlere rastlayan karşılaşmada güvenlik sorunu yaşanabileceği kanaatine varıldı ve Denizlispor yönetiminin talebiyle Futbol Federasyonu müsabakayı bir gün önceye çekti. Bu arada kupadaki üçüncü maçında yarın deplasmanda Beypazarı Şekerspor’la karşılaşacak Denizlispor, bu sabah Beypazarı’na gidecek. Ferah IŞIK

Haberin Devamı

Altay antalya’da Nilüfer topladıantalya’da 20 gün süren kamp çalışmalarını tamamlayan Altay, son hazırlık maçında 3. Lig temsilcisi Bursa Nilüferspor’u 3-2 yendi. Pavillon Otel’deki maça Mertcan - Hüseyin Engin, Oğulcan, Yiğitcan Erdoğan, Özkan, Cenk Ahmet, Wasswa, Aytaç, Okay, Sadık, Abdülkadir ilk 11’iyle çıkan siyah-beyazlı ekibin gollerini 11 ve 67. dakikada Abdülkadir, 85. dakikada Özkan attı. Nilüfer’in golleri 70. dakikada Koray, 78. dakikada Fatih’ten geldi. Kamp boyunca oynadığı altı maçta dört galibiyet, bir beraberlik, bir yenilgi alan Altaylı futbolcular iki gün izin yapacak.

Balıkesirspor Emre’yi bitirdiBALIKESİRSPOR, Samsunspor’un beşiktaş patentli genç forveti Emre İncemollaoğlu’nu renklerine bağladı. Karadeniz ekibinde ilk yarıda 5 lig, 2 kupa maçında forma giyen 22 yaşındaki futbolcuyla sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma yapıldığı bildirildi. Daha önce Adana Demirspor’dan stoper Erol ve forvet oyuncusu Oğuz’u renklerine bağılayan kırmızı-beyazlı yönetim, orta sahaya bir takviye daha yapıp transferi kapatmayı amaçlıyor.

Şeytan’ın son kararı FatihALTINORDU yönetimi, Koray’ın ayrılmasından sonra savunmada meydana gelen boşluğu İnegölsporlu Fatih Yılmazlar’ı alarak doldururken transfere de nokta koydu. Teknik Direktör Yasin Çamtepe, izmir’e gelen Fatih’le 1,5 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, “Kırıkhansporlu Süleyman ve Y.İskenderunlu Onur’la yaptığımız görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Fatih de en az onlar kadar tecrübeli ve iyi bir oyuncu. İkinci yarıda bize büyük katkı sağlayacak. Başka transfer yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!