Spor Hattı

Güncelleme Tarihi:

Spor Hattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 22:54

Haberin Devamı

Salonu minikler bastıErgin KARATAŞ / izmir, (DHA)izmir Gençlik spor İl Müdürlüğü’nün 32 branşta açtığı spor okullarının startı GSGM’nin 72. yıl dönümünde verildi. Atatürk spor Salonu’ndaki törene, Vali Cahit Kıraç ile İl Müdürü Sabri Sadıklar da katıldı. 32 branşta yaklaşık 10 bin öğrenciye hizmet verileceği açıklandı. Vali Kıraç spor yapmayı geçici heves olarak değil, sağlıklı nesiller yetiştirmek için zorunlu gördüklerini belirterek, “İzmir’in 4 milyona yaklaşan nüfusunun 650 bini ilk ve orta öğretimde okuyan öğrencilerden oluşuyor. Gençlerin spora yönlendirilmesi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için çok önemli” dedi. Açılış seramonisinin ardından spor okulu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.

Buca’nın hedefi ligde kalmak

BOLU Gerede’de 33 kişilik kadrosuyla kampa giren Bucaspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun, Süper Lig’deki ilk sezonlarında hedeflerinin kümede kalmak olacağını söyledi. Turkcell Süper Lig’e yeni çıkan her üç takımdan bir veya ikisinin küme düştüğünü hatırlatan Uygun, “Bu istatistik yüzde 70, yüzde 80 oranında gerçekleşmiş. Ligin yeni bir takımı olarak ilk yılımızda kümede kalmak için yola çıkacağız. Üç-dört sezon lige tutunduktan sonra, doğru hamle ve projelerle yukarılara oynayan bir Bucaspor’u futbolseverlere izletebiliriz” dedi. Üç yabancı, üç yerli futbolcuyu daha kadrolarına dahil etmeye çalıştıklarını vurgulayan Uygun, genç takımdan gelen 12 futbolcudan da faydalanmaya çalışacaklarını dile getirdi. İlk gün Bolu’ya gelmeyen Tomas’ın, genç bir Hırvat futbolcuyla birlikte bugün takıma katılacağı açıklandı.

10 yıl sonra izmir’e döndü

Haberin Devamı

GÖZTEPE’nin Adana DS’den aldığı 31 yaşındaki stoper Orhan Terzi, izmir’e 10 yıl sonra dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Altay altyapısında yetişip Genç Milli Takım’da Emre Belözoğlu, Gökdeniz Karadeniz’le birlikte forma giyen Orhan’ın kaderi 2000 yılında erken yaşta çapraz bağlarının kopmasıyla değişti. Futboldan 1 yıl uzak kalan futbolcu daha sonra Altay’dan ayrılıp Reha Kapsal’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Marmaris Bld’nin yanı sıra  K. Erciyes ve istanbul BŞB’de forma giydi. Marmaris’te bir, K. Erciyes’te iki şampiyonluk yaşayan, son olarak 2008-09’da Mersin’de 1. Lig’e çıkmanın mutluluğunu tadan futbolcu, geçen sezonun başında Alman kulübü St Pauli’nin kapısından döndü. Göztepe’yle 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalayan Orhan, “Kariyerimdeki 5. şampiyonluk için geldim. Göztepe’yi 1. Lig’e taşıyacağız” dedi.

Haberin Devamı

KSK’ye Baran önerisiYENİ sezon öncesi kadrosunu Giresun’dan Fırat, Denizli’den Özden, ankara DS’den Hakan, Kayseri’den Bayram, Sakarya’dan Mustafa Sevgi ve Hacettepe’den Olgay’la güçlendiren, AFC Wimbledon’dan Ali ve KKTC Küçük Kaymaklı’dan Mustafa’yı kamp performanslarına göre değerlendirecek olan KSK’ye, menajerler Kasımpaşa’nın Slovak futbolcusu Martin Baran’ı (22) önerdi. Slovakya’da bir dönem ümit milli formayı da giyen defansif orta saha oyuncusu, Süper Lig’de geçen sezon 6 maçta oynadı.

16. durak TurgutlusporDoğan ÇİZMECİ, (DHA)YENİ sezonda 2. Lig’de şampiyon olmayı hedefleyen Turgutluspor’un futbolu bırakan Kaptan Koray’ın boşluğunu doldurmak için transfer ettiği Erhan Namlı, Türk futbolunda en çok takım değiştiren oyuncular arasında bulunuyor. ankara Demirspor’da 1993’te profesyonel olan 36 yaşındaki orta saha oyuncusu, daha sonra sırasıyla Vanspor, Denizlispor, Gaziantepspor, trabzonspor, galatasaray, Çaykur Rizespor, Elazığspor, Karşıyaka, Boluspor, Eskişehirspor, Şanlıurfaspor, Adana Demirspor, Çankırı Belediyespor ve son olarak İstanbulspor’da oynadı. 16. durağı Turgutluspor olan Erhan Namlı’nın diğer futbolculara ağabeylik yapacağını belirten Başkan Murat Ayhan, geçen sezon Kaptan Koray’ın yaşadığı sakatlıktan sonra yerini dolduramadıklarını dile getirdi.

Manisaspor borç istemiyor

Haberin Devamı

M.Hakkı ÖZBAYIR, (DHA)MANİSASPOR, yeni sezonun hazırlıklarını Tarık Almış Tesisleri’nde yerli futbolcularıyla sürdürürken, Başkan Kenan Yaralı ayaklarını yorganlarına göre uzatıp sezonu borçsuz tamamlamak istediklerini söyledi. Digitürk’ten gelecek parayı har vurup harman savurmayacaklarını, bütçeyi dengede tutmaya büyük özen göstereceklerini belirten Yaralı, kulüpte ve statta fiziki iyileştirmeler yaptıklarını da ifade etti. Tarzan, Gaziantepspor kalecisi Recep Biler’e imza attırmaya hazırlanırken, Başkan Yaralı, santrfor, sol kanat ve orta sahanın göbeğine ikisi yabancı, üç futbolcu daha alacaklarını açıkladı. Tüm oyunculara Manisa’da oturma zorunluluğu getirdiklerini belirten Teknik Direktör Hakan Kutlu ise altyapıdan Murat, Eray, Berkay, Hikmet, Fırat, Tuncay ve Hüsnü’yü de (A) takıma aldı.

Haberin Devamı

Akhisar’a kötü haber

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, (DHA)YENİ sezonda Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele edecek Akhisar Bld, Manisaspor’dan renklerine katmak istediği Tuncay, Mustafa Aşan, Adem, Dilaver ve Hikmet konusunda hayal kırıklığına uğradı. Manisaspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu’nun görmek istediği bu oyuncuların hazırlık dönemini siyah-beyazlı ekiple geçireceğini öğrenen Akhisar Bld geri adım attı. Akhisar Bld Teknik Direktörü Atilla Özcan, “Bu oyuncuların gelmesini daha fazla bekleyemeyiz. Dış transfere yöneleceğiz” dedi. Yeni sezon öncesi Akhisar Bld’li gençler ve dışarıdan denenmeye gelen isimlerle çalışmaya başlayan Özcan, (A) takımın 5 Temmuz’da iş başı yapacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!