Spor Hattı

Güncelleme Tarihi:

Spor Hattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 21:34

Haberin Devamı

Kaf-Kaf’tan ikinci şansErgin KARATAŞ / izmir, (DHA)KSK Süper Lig takımlarının gözdesi olmalarına rağmen yaşadıkları ağır sakatlıklar sonrası kariyerlerinde düşüşe geçen Olgay, Erkan ve Fırat’ı yeniden vitrine çıkaracak. KSK’de 2004-07 yılları arasında yıldızı parlayıp Hacettepe’nin yolunu tutan Olgay, Süper Lig’de 25 maçta forma giydi. Geçen sezon bağları kopan 26 yaşındaki futbolcu,  1 yıl sahalardan uzak kaldı. Dr. Bülent Zeren’in de onayıyla iki yıllık anlaşmaya varılan futbolcu, temmuzun son haftasında takımla antrenmanlara başlayacak. g.saray’da Arda Turan’la aynı dönemde yetişen 22 yaşındaki Erkan, 2006-07’de istanbul BŞB’de şampiyonluk yaşadı. Kiralık olarak forma giydiği Ordu’da sakatlık yaşayıp Mart 2008’de bel fıtığı ameliyatı olan genç yıldız; Beylerbeyi, İstanbulspor ve Karadenizspor’da da yer aldı. Giresun’dan gelen 24 yaşındaki Fırat ise geçen sezon devre arasında dizindeki problem yüzünden Kayserispor’un kapısından döndü. Fırat, Giresun’un Ç.Rize’yle 4 Kasım 2009’da oynadığı kupa maçında sakatlanıp ligin kalan kısmında sadece 7 karşılaşmada oynadı.

Haberin Devamı

Hakan Nazilli’deŞevket ALTINAYAR, (DHA)YENİ sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Nazilli Bld, Gölcükspor’dan kaleci Hakan Canbazoğlu (23) ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. galatasaray’da yetişen ve sırasıyla Sivasspor, Orhangazi ve Gölcükspor’da forma giyen Hakan Canbazoğlu ile ligin en az gol yiyen ekibi olacaklarını iddia eden Başkan Engin Topçu, nokta transferlere devam edeceklerini söyledi. Nazilli, daha önce de Afyon’dan Muhammet Çetin Polat, Lüleburgaz’dan Ali Erdem, Altınordu’dan Lider Koç, Karabükspor’dan Gökhan Yılmaz, Aydın Bld’den Orçun ve Mustafa Adabasan’la anlaşmıştı.

Dardanel’de rota 1. LigBurak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)DARDANELSPOR’un Niyazi Önen başkanlığındaki yönetimi yeni sezondaki hedefi şampiyonluk olarak belirledi. “Bank Asya 1. Ligi’ne dönmeye kararlıyız” diyen Başkan Önen, Teknik Direktör Mustafa Meteertem’in yerine kimi getirecekleri konusunda henüz karar vermediklerini ifade etti. Yönetim Kurulu toplantısında herkesin fikrini söylediğini, ancak acele karar vermeyeceklerini vurgulayan Önen, mevcut kadroya yedi takviye yapacaklarını dile getirdi. İç transferde sorunları bulunmadığını, oyuncuların geçen sezondan kalan alacaklarını da ödediklerini belirten Önen, “Yapacağımız takviyelerin hepsi genç, ama direkt ilk 11’de forma giyebilecek yetenekte. Bank Asya 1. Ligi’nden fazla uzak kalmayacağımıza inanıyoruz” dedi.Bir ay sonra hazır

Haberin Devamı

İL Müdürü Sabri Sadıklar, Futbol Federasyonu’nun yaptığı son denetlemede ön plana çıkan konuların tribün girişlerine barkod yerleştirilmesi, stat kapılarının şekli, güvenlik kameralarının konumu, skorbord, ışıklandırma ve tesisin ana çıkış kapısı olduğunu söyledi. Sadıklar, “Barkod sistemi için ihale yapıldı. Müteahhit firma işi 20-25 günde bitirecek. Stat kapıları dışa açılacak. Ana giriş-çıkış bölümünde yaya ve araç çıkışları ayrılacak, iki büyük kapı eklenecek. Güvenlik kameralarını aşağıdan yukarı taşıyoruz. İki bin wattlık ampüllerden 30-35 tanesi yanmış. Onları yenileyeceğiz. Gerekirse ışıklandırma gücünü de artırırız. Bir ay içinde bu işlerin tamamı biter” diye konuştu.

Haberin Devamı

Altay’a Burak Çalık müjdesi? Ulaş SAĞ / izmir, (DHA)YİĞİTCAN ve Yüksel’in serbest kalmasını engelleyen Altay yönetimi, Ankaragücü’ne gitmesine kesin gözüyle bakılan Burak Çalık’la yeniden anlaşıp, sözleşmesini de 1 yıl uzattı. Geçen sezondan kalan 62 bin TL’lik alacağını öne sürüp Futbol Federasyonu aracılığıyla serbest kalma şansı bulunan Burak’ın, 2011’de bitecek sözleşmesini bir yıl daha uzatarak jest yapması yönetimi sevindirdi. Burak, “Herkes için yeni bir sayfa açıldı. Bu sayfada sevgi, anlayış ve adalet var” dedi. “Burak, Türk futbolunun önemli yıldızlarından biri” diyen Başkan Ahmet Taşpınar, “Geleceği açısından doğru bir karar verdi. Böyle dürüst, ahlaklı ve sevgi dolu bir futbolcunun iki sezon sonra Süper Lig’de zirveye oynayan bir ekibe veya Avrupa’ya gideceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Faruk hamlesiGÖZTEPE Futbol Direktörü Ali Gültiken’in, 2000-01 sezonunda henüz 20 yaşındayken Hagi, Jardel, Popescu gibi yıldızlarla birlikte galatasaray’da 13 lig maçı oynayan Faruk Atalay’la pazarlık masasına oturduğu öğrenildi. Son iki sezonda Mersin’de forma giyen ve bonservisi elinde olan 29 yaşındaki orta saha oyuncusu; Diyarbakır, Bursa, Elazığ, Y. Yozgat, Kasımpaşa ve Karagümrük’te de görev aldı. Faruk’un yanı sıra Karabük’ten Tayfun,  K. Erciyes’ten sol bek Muhammet’le de temaslar sürüyor. Sözleşmesi süren Bulut’la alacağı para konusunda  anlaşamayan  kurmaylar, bu oyuncuyu 60 bin TL’ye satış listesine koydu.

Bucaspor Salih’i profesyonel yaptıBUCA Genç’in genç yeteneklerinden Salih Uçan, U-16 Milli Takımı’yla Ukrayna’da katıldığı Victor Bannikov Turnuvası’nda “En iyi orta saha oyuncusu” ödülüne layık görüldü. Yönetim, son bir yılda 18 kez ay-yıldızlı ekibe çağrılan Salih’i profesyonel yaparak üç yıllık sözleşme imzaladı. İletişim Direktörü Murat Dizdar, “Salih disiplinli çalışmasını ve gelişimini sürdürürse, gelecekte Türk futbolu önemli bir yıldız kazanır” dedi.

Haberin Devamı

Bornova Bld guardını bulduCÜNEYT Erden’in beşiktaş’a gitmesiyle oyun kurucu arayışına giren Bornova Bld, Telekom’dan Soner Şentürk’ü aldı. Darüşşafaka’da yedi yıl forma giyen 24 yaşındaki basketbolcu, Telekom’da 3.9 sayı, 1.2 ribaunt, 2.4 asist ortalamalarını tutturdu. Telekom’dan geçen hafta da Ümit Sonkol’u transfer eden Bornova, Soner’in gelişiyle Başkent ekibinden ikinci oyuncuyu renklerine kattı.

Balıkesirspor’a destek çağrısı? Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)BALIKESİR Valisi Yılmaz Arslan, yeni sezonda 2. Lig’de mücadele edecek Balıkesirspor’a herkesin destek olmasını istedi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel’in ziyareti sırasında Balıkesirspor’la ilgili mesajlar veren  Arslan, “Balıkesirspor’un daha üst liglerde yer alması kentimize de çok şey kazandırır. Herkes, (Vali ilgileniyor, belediye başkanı ilgileniyor) diyerek bir köşeye çekilirse bu iş olmaz. Balıkesirspor’a sahip çıkılmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!