Sosyal belediyeciliği hayata geçirdik

Güncelleme Tarihi:

Sosyal belediyeciliği hayata geçirdik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2008 00:00

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Burhaniye’de, spordan sanata farklı projeleriyle beğeni toplayan ve kent belediyesiymiş gibi çalışmalar yaparak adından sıkça söz ettiren Belediye Başkanı Fikret Akova ile söyleştik.

Ürettiğiniz proje ve yaptığınız yatırımlarla adınızdan sürekli söz ettiriyor, ödüller alıyorsunuz? Göreve geldiğinizden bugüne neler yapıldı Burhaniye’de?

Önce kendi bünyemizde kurumsallaştık. İlk işimiz altyapı çalışmalarını ele almak oldu. 3 km. uzunluğundaki Burhaniye-Edremit yolunu genişlettik. Belediye Sarayı inşaatına hız verdik. Şehir içme suyu şebekesini etap etap yeniliyoruz. Hayvan pazarını hizmete soktuk. Düdüklü suyunu ekonomiye kazandırdık. Zeytincilik ihtisas organize sanayi bölgesi için çalışmalar başlattık. Jeotermal sondaj için protokol imzaladık. Mahallelerimize park ve meydanlar açtık. Gençlik merkezini tamamladık. Tuvaletleri yeniledik. Askerlik Şubesi binasını yaptık. Şehir içme suyu projesini hazırlattık. Kadın platformunu oluşturduk. Tanıtım atağına ivme kazandırdık. Sosyal Market projesi ile Sosyal Belediyeciliği hayata geçirdik. Alo cenaze hattını kurduk. Üzerinde önemle durduğumuz konulardan birisi de ilçemizin tanıtımı. Burhaniye körfezin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Körfezde ilk belediye kurulan yer Burhaniye’dir. Köklü bir tarihçesi vardır. Geniş coğrafi konumu, yaygın yapılaşması, düzenli kentleşmesi, denizi, doğası, güneşi ve bol oksijeni ile geleceği olan ender yerleşim birimlerinin başında gelir. İlçemizin tanıtımı için yaz festivalimizin yanı sıra kış aylarında da festival düzenliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışındaki turizm fuarlarına katılıyoruz. Çeşitli etkinliklerle ilçemizi ulusal medyanın gündemine taşıyoruz. Bayanlar 1.Ligi’nde yer alan basketbol takımımızla, belediyemiz bünyesindeki kent tiyatromuz ile bale okulumuzla ilçemizin tanıtım atağını sürdürüyoruz.

FİKRET AKOVA KİMDİR

1953 yılında Burhaniye«de doğdu. Üniversite öğrenimimi Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde tamamladı. 1977’de aktif inşaat mühendisliğine başladı. Özel ve kamu bağlantılı pek çok projede görev aldı. 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Burhaniye Belediye Başkanı seçilen Fikret Akova, evli ve 2 çocuk babası.

Jeotermal için sondaj yapılacak

Yeni projeleriniz? Hedeflerinizden bahseder misiniz?

Öncelikle devletimizle birlikte yapacağımız ve destek beklediğimiz projelerimiz şöyle: Balıkesir Üniversitesi’ne tahsis edilen Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim binasının İdari-Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nun hizmete girmesi. İskele yat limanımızın hudut kapısı olarak hizmet vermesi, Muhiddin-i Rumi, Pazarbaşılar’ın Türk hamamı, Kilise hamamı restorasyon projelerimize maddi destek alınması. Adramytteion kazılarına ve Karınca Deresi köprüsü inşaatına maddi destek alınması. Reşit Köy / Karadere Barajının programa alınması. Zeytin Organize İhtisas sanayinin kurulması. TOKİ; 2.etap inşaatlarına başlanması. Belediye olarak projelerimiz ise; Jeotermal sondaj yapılması. Ören’e koruma amaçlı imar planı çizilmesi. Kadastral Vaziyet Planları’nın bilgisayara geçirilmesi. Karınca deresi üzerine köprü yapılması. İskele yat limanının yap- işlet-devret modeli ile kiralanması.

Yerel seçimlere az bir süre kaldı? Tekrar aday olacak mısınız?

Halkımızdan böyle bir talep gelirse memnuniyetle değerlendiririz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!