Sorunların çözümü üretimde

Güncelleme Tarihi:

Sorunların çözümü üretimde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:35

EGE Kadınları Derneği (EGİKAD) tarafından gerçekleştirilen Nisan ayı 'Biz Bize' toplantısına katılan iş dünyasının önde gelen isimleri, Türkiye'de yaşanan sorunların çözümü ve toplumsal barışın yolunun daha çok üretimden geçtiği görüşünde birleşti.

Haberin Devamı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk, TÜRKONFED Başkan Vekili Temel Aycan Şen ile AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin konuk olarak katıldığı toplantıya EGİKAD üyeleri büyük ilgi gösterirken, ekonomi gündeminin değerlendirilerek, Türkiye'nin çıkış noktasının katma değerli üretim olduğuna dikkat çekildi. Toplantının açılışını yapan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, iş dünyasının çatı örgütlerinde hizmet veren Ünlütürk ve Şen'in bilgi ve tecrübelerinden yararlanacaklarını dile getirdi. Elmasoğlu, "İş dünyası temsilcileri olarak bugün sorunlarımıza değineceğiz. Sorunlarımız başında son dönemde ekonomideki belirsizlikler geliyor. Biz bu belirsizlik ortamının kısa sürede ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Döviz kurlarındaki hareketler sanayiciler başta olmak üzere ekonominin bileşenlerini sıkıntıya sokuyor. Üretimdeki dalgalanmalar, büyümedeki yavaşlama hepimizi üzüyor. Seçimlerden sonra ekonomide yapısal reformları hayata geçirecek bir Hükümetin oluşturulmasını istiyoruz" dedi.

Toplantıda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk ise TÜRKONFED ile birlikte hayata geçirdikleri bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarını ortadan kaldırmayı amaçlayan Bölgeler Arası Ortak Girişim Projesi'ni (BORGİP) anlattı. Mardin'de kişi başına düşen milli gelirin 4 bin dolar seviyesinde iken İzmir'de 16 bin dolar olduğuna değinen Ünlütürk, Türkiye'nin üreteceği projelerle bu gelir farkını ortadan kaldırmadan toplumsal barışa ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de BORGİP projesinin çok iyi hazırlanmış bir proje olduğuna işaret ederek mutlaka başarıya kavuşması gerektiğini vurguladı. Toplantıda TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Temel Aycan Şen de konuşmasında konfederasyonun yapısını ve çalışmalarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!