Son Karar

Güncelleme Tarihi:

Son Karar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

TFF, Karşıyaka’nın Alsancak’ta, sadece kendi seyircisi önünde oynama talebini geri çevirince, derbinin planlamasında başa dönüldü.

Haberin Devamı

Gerekçe, Altay maçı

Spor kamuoyunu günlerdir meşgul eden Karşıyaka-Göztepe derbisinin hangi statta oynanacağı tartışmasında başa dönüldü. Futbol Federasyonu, Karşıyaka’nın maçı Alsancak Stadı’nda, rakip taraftar olmadan oynamak için yaptığı başvuruyu reddetti. Alsancak Stadı’nda aynı gün Altay-Y.Malatyaspor, bir gün önce de Altınordu-Sancaktepe maçlarının oynanacağını dikkate alan TFF, değişiklik halinde diğer kulüplerin ulaşım programlarının aksayacağı gerekçesiyle karşılaşmanın Atatürk’te oynanmasını kararlaştırdı.

Biletler 20-40 TL

Bu gelişme doğrultusunda, derbiyi İl Spor Güvenlik Kurulu’nun daha önce aldığı karar doğrultusunda 4200 Göztepeli, Mersinli tarafındaki kale arkası tribününden izleyecek. Emniyet, taraftarların stada geliş güzergahlarını ve alınacak önlemleri tribün liderleriyle de yapılacak görüşmelerin ardından netleştirecek. Biletleri daha önce açık tribün 20, kapalı tribün 40 TL olarak belirleyen Karşıyaka Yönetimi, sarı-kırmızılı taraftarları da 20 TL’den ağırlayacak. Biletlerin yarın satışa çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Rövanşta da aynısı

Karşılaşmanın başlangıçta konuşulduğu gibi iki takım seyircisine de açık olması, Göztepe cephesinde sevinç yarattı. üvenlik Kurulu’nda karara birlikte imza attıklarını, Karşıyaka cephesinin maçı Alsancak Stadı’nda oynama isteğine şaşırdıklarını belirten Başkanvekili Sabri Sadıklar, “Derbi seyirciyle güzel. Aynı uygulamayı ikinci yarıdaki maçta biz de yapacağız” dedi. Kararın ardından sessizliğin hakim olduğu yeşil-kırmızılı cephede ise yönetim Atatürk Stadı’nı kiralamak için harekete geçti.

Derbi maç bizim için avantaj

Göztepe’nin 34 dakika 10 kişi oynayan Adanaspor’a gol atamadığı maçı tribünden izleyen Teknik Direktör Kemal Kılıç, ilk sınavı KSK derbisinde verecek olmasını avantaj olarak görüyor. Tecrübeli çalıştırıcı, “Alınacak galibiyet bize 3 puandan fazlasını kazandırır, taraftarın takıma kredisi artar, lig bizim için yeniden başlar” dedi.Takımla ilgili tespitlerinin olumsuz olduğunu ekleyen Kılıç, “Kondisyon eksikliği başlı başına olay” dedi ve şöyle konuştu: “Önce neleri eksik veya yanlış yaptığımızı belirleyeceğiz. Yenilmemeyi, gol atmayı yeniden öğrenmemiz gerekiyor. Panik havası hakim. Futbolcular sorumluluk almaya, pas atmaya korkuyor. Toparlanmamız için bazı tedbirleri alacağız.”

Haberin Devamı

Son Karar

KSK'de tek sorun Caner

Karşıyaka’da derbi hazırlıkları TFF’nin kurs için İsviçre’ye gönderdiği Teknik Direktör Cihat Arslan’dan yoksun sürerken, kurmaylar sakat olan Caner’i zorlu randevuya yetiştirmek için seferber oldu. Sağ diz yan bağlarındaki esneme nedeniyle Adana Demirspor ve T.Linyitspor karşılaşmalarında forma giyemeyen futbolcunun durumu yarın netlik kazanacak. Kaf-Kaf’ta Caner dışında eksik bulunmuyor.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!