Son işinde yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Son işinde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Kendisiyle aynı isim ve soyadını taşıyan kişilerin ev ve işyeri numaralarını kullanarak, Türk Telekom’un kampanyasından aldığı cep telefonu ve modemleri satarak dolandıran bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BALIKESİR’de Musa Ç. (34), geçen 13 Mayıs’ta Balıkesir Anafartalar Caddesi, Eski Yunak Sokak’taki Karanfil Elektronik’e gelerek, Türk Telekom’un ev ve işyerlerindeki sabit telefon kullanan aboneler için başlattığı cep telefonu ve modem kampanyasından yararlandı.

Balıkesir’e gelmedim

Ancak Musa Ç., ödemesi faturalara yansıtılacak olan bin TL’lik alışverişi için kendisinin yerine Eskişehir’deki kendisiyle aynı ad ve soyadı taşıyan başka bir abonenin telefon numarasını verdi. Evine gelen Haziran ayı faturasında bin TL’lik borcu gören Eskişehir’deki abone Musa Ç., Telekom’un bayisini arayıp, Balıkesir’e hiç gelmediğini, böyle bir alışveriş de yapmadığını bildirdi. Bunun üzerine Telekom yetkilileri, araştırma başlattı.

Dükkandan çıkıp, kaçtı

Yine Karanfil Elektronik’e gelen Musa Ç., bu defa çanak anten almak istediğini söyledi. Dolandırıcılık yapan Musa Ç.’yi tanıyan mağaza sahibi Erkan Karanfil, çanak anten hakkında bilgiler vererek oyalarken yanındaki annesi de bir polis arkadaşını arayıp, komşu esnafları da uyardı. Bu sırada kendisinden şüphelenildiğini anlayan Musa Ç., dükkandan çıkıp, koşarak kaçmaya başladı. Esnaf, Musa Ç.’nin peşine düştü. Zanlı yakalandı.

Numaralı alışveriş

Haberin Devamı

Balıkesir’in İvrindi İlçesi Sofular nüfusuna kayıtlı Musa Ç.’nin polisteki sorgusunda, bilinmeyen numaralardan kendi ad ve soyadını taşıyan kişilerin telefon numaralarını öğrenip, Türk Telekom’dan o numaralarla alışveriş yaptığı, aldığı cep telefonu, modem ve çanak antenleri sattığı ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!