Son atışta kaçan şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Son atışta kaçan şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 00:00

Bocce Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda İlke Kumartaşlıoğlu milli takım adına yarıştı ve gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı

FRANSA’nın St. Vulbas kentinde 11- 14 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Bocce Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda İlke Kumartaşlıoğlu gümüş madalya elde etti. İzmir Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Bocce branşında başarılı sporcusu İlke Kumartaşlıoğlu milli takım adına yarıştı ve gümüş madalya kazandı. Altın Nokta disiplininde 18 rakibi ile mücadele eden Kumartaşlıoğlu, ilk 2 tur sonunda elde ettiği yüksek skorlarla final dörtlüsüne kaldı. Finalde Fransa, Monako ve Hırvatistan’dan rakipleri ile karşılaşan milli sporcu, son hedefe önde girmesine rağmen son atışta Hırvat sporcunun isabet kaydetmesiyle 2. sırada kaldı. Daha önce Akdeniz Oyunları’nda da aynı disiplinde gümüş madalya kazanan Kumartaşlıoğlu, Dünya Şampiyonası’nı da gümüş madalya ile tamamladı.
İkinci gümüş geldi
İlke’den madalya beklediklerinin altını çizen Türkiye Boccce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, “Fransa’ya madalya hedefiyle gelmiştik. Bu altın da olabilirdi, ama gümüş bile bizim için çok büyük başarı. Bocce’de artık lider ülkelerden olduğumuzu tüm dünya kabullendi” dedi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da sporcuların şampiyonaya gitmeden önce kendisine madalya sözü verdiklerini ve bunu da yerine getirdiklerini belirtti. Başkan Tartan, “Spora ama özellikle amatör spora destek vermeyi sürdüreceğiz. Başarılı oyuncularımızı ödüllendirerek onları teşvik edecek ve başarılarının arkasında olacağız. Bu desteğin karşılığını almaya başladık. İlke’den ikinci kez gümüş madalya geliyor. İlke bu başarılarına altın madalyayı da ekleyecek” dedi.

Haberin Devamı

Altın Nokta nedir: Bocce’nin çok ciddi derecede konsantrasyon ve teknik beceri gerektiren bir disiplini olan Altın Nokta, 11 ayrı zor hedefi vurarak puan toplama esasına dayanıyor. 13 metre ile 17 metre uzaklıklara yerleştirilen hedef toplara zorluğuna göre 1, 2, 3, 4 ve 5 puan değerleri veriliyor. Toplam 37 puan üzerinden en fazla puan toplayan galip geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!