Şölen’le 10 yıl sonra geliyor

Güncelleme Tarihi:

Şölen’le 10 yıl sonra geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:00

Tiyatro Stüdyosu 20. yılını Şölen oyunu ile renklendirdi. Zuhal Olcay da, 10 yıl aradan sonra sahneye çıkacak. Sanatçı, ünlü tiyatrocular eşlik edecek.

Haberin Devamı

BU yıl 20. yılını kutlayan Tiyatro Stüdyo’nun sahneleyeceği “Şöle” adlı oyunla Zuhal Olcay, kurucuları arasında yer aldığı tiyatro çatısı altında 10 yılı aşkın sürenin ardından yeniden sahneye çıkıyor. Oyunun ilk gösterimi 17 Ekim’de Muammer Karaca Tiyatrosu’nda yapıldı. İzmirliler ile 16-17 Aralık’ta Sabancı Kültür Sarayı’nda buluşacak. Moira Buffini‘nin yazdığı oyunu Türkçeye çeviren Ahmet Levendoğlu yönetti.
Özel bir mönü
Sahne tasarımı Behlüldane Tor, kostüm tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan imzası taşıyor. Oyunda Zuhal Olcay‘ın yanı sıra Payidar Tüfekçioğlu, Funda İlhan, Özgür Yalım, Ayça Bingöl, Gökhan Genç ve Güçlü Yalçıner de rol alıyor. Oyunun konusu özetle şöyle: Varlıklı bir yaşamı olan ve hiç çalışmamış olan Paige (Zuhal Olcay), yazar olan kocası Lars’ın (Payidar Tüfekçioğlu) yeni kitabını kutlamak için yemek daveti düzenler. Toptan yok oluşa giden dünya için kaygılanan Paige, bunu özel mönüye yansıtır. Mönü ‘‘ilkçağ çorbası’’, ‘‘dondurulmuş atık’’, gibi çok ‘‘özgün’’ yiyeceklerden oluşmaktadır.

Biletler satışta

Haberin Devamı

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından İzmir turnesi yapılan oyunun biletleri Sabancı Gişe, Alsancak - Karşıyaka D&R, Karşıyaka Pan Kitabevi’nde satışa sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!