Sokullu’da imece usulü kaldırım

Güncelleme Tarihi:

Sokullu’da imece usulü kaldırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

BEDAŞ’ın kablo döşemek için yerinden söktüğü kaldırım taşları ve tretuvarların, olduğu yerde bırakılması vatandaşı mağdur etti. Şikayet dilekçelerine yanıt alamayan apartman sakinleri de sorunu kendi yöntemleriyle çözdü.

Haberin Devamı

SOKULLU Caddesi Çöloğlu Apartmanı’nın önünde kablo döşemek için BEDAŞ’ın yerinden söktüğü kaldırım taşları ve tretuvarlar, iş bitince öylece bırakıldı.  İlgili tüm birimlere başvurulmasına rağmen iki ay boyunca hiç bir tedbir alınmadığını belirten apartman sakinleri, sorunu kendi yöntemleriyle çözdü.   Daire ve dükkan başına para toplayan vatandaşlar, gerekli malzemeleri temin ettikten sonra kırık kaldırımı kendileri yaptı.

Kazdılar bıraktılar

Yakşaşık üç ay önce meydana gelen bir elektrik arızası nedeniyle ekiplerin kaldırımı kazarak öylece bıraktığını belirten apartman sakinlerinden Mustafa Çöloğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca şikayet dilekçesi yazdık. Fakat hiç bir yanıt alamadık. Elektrik arızası nedeniyle çağrılan ekipler arızayı gidermek için kaldırım taşlarını ve tretuvarları kaldırıp altındaki kabloyu değiştirdiler. Onarımdan sonra kazdıkları yeri öylece bırakıp gittiler. 8 metre uzunluğua ve 2 metre genişliğine sahip olan alan, bizlerin çile yolu yoldu” dedi.

Usta gibi çalıştılar

Haberin Devamı

Çözümü apartman sakinlerinden para toplamakla ve kırık kaldırımları kendilerinin yapmasında bulduklarını ifade eden Çöloğlu, şunları söyledi:
“Yerinden sökülen taşların yanı sıra yerinden oynayan kaldırımlar da bizlere zor anlar yaşattı. Yerlerinden oynayan taşların altına dolan su vatandaşların geçerken çamur içinde kalmasına neden oldu. Aylarca yanıt bekledikten ve bir cevap alamadıktan sonra kendimizce bir çözüm bulduk. Dairelerden ve dükkanlardan para topladık. Toplanan parayla gerekli malzemeleri temin ettik. Şimdi de kolları sıvadık ve çalışmaya başladık. Vatandaşın sıkıntılarına çözüm bulunamayan, şikayetlerle ilgilenilmeyen bir başkentte yaşıyoruz. Bu nedenle de kendi sorunlarımızı kendimiz çözüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!