Soğutmadan kozmetiğe

Güncelleme Tarihi:

Soğutmadan kozmetiğe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

Kuteks A.Ş. Alman kozmetik markası Avalon’un sahibi Radicula GmbH firmasını satın aldı.

Haberin Devamı

AYDIN Nazilli’de kurulduğu 1954 yılından bugüne dünya şirketi olma yolunda ilerleyen Uğur Soğutma Makineleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin tıbbi sarf malzemeleri üreten şirketi Kuteks A.Ş. Alman kozmetik markası Avalon’un sahibi Radicula GmbH firmasını satın aldı. Avrupa’da yüzde 100 doğal kozmetik ürünler üreten 20 yıllık Alman firmanın, Hamburg’taki üretim tesislerini Nazilli’ye taşıyan Kuteks satın alma ve ekipman alımı aşamalarında 5 milyon Euro’luk da yatırım yaptı. Böylece Radicula’nın Ar-Ge birikimi ve geliştirdiği 113 patent de Türkiye’ye transfer edilmiş oldu. Öte yandan Kuteks, Avalon markasını Daffny Naturcosmetics olarak değiştirdi.
Kuteks A.Ş. Genel Müdürü Levent Küllü, Radicula’nın Almanya’da doğal kozmetiği başlatan üç firmadan biri olduğunu, bu konuda 20 yıllık Ar-Ge birikimine sahip olduğunu belirterek “Satın alma aşamasında Çinli firmalarla rekabet ettik. Satın alma işlemi Ocak 2012’de gerçekleşti. Şimdi şirketin Hamburg’daki tesislerini tamamen Nazilli’ye taşıdık” dedi.
Radicula’nın Almanya Sağlık Bakanlığı’na bağlı BDIH sertifikası ile çalıştığını ve bu sertifikanın doğal kozmetikte çok sert şartları olduğuna da dikkat çeken Küllü, şunları söyledi: “Bu yüzden sadece üç kozmetik firma bu sertifikayla üretim yapabiliyor. Ürünlerimiz için 355 hammadde kullanıyoruz. Normalde organik ürünlerde yüzde 5 oranında kimyasal girdi kabul edilebiliyor. Ancak, BDIH, yüzde 1 oranını bile kabul etmiyor, yüzde 100 doğal olmak zorunda. Bu nedenle biz zeytinyağı ve
gül memleketi olmasına rağmen Türkiye’den hiçbir hammadde kullanamıyoruz. Hammaddeyi Almanya’dan alıyoruz. Oraya da dünyanın çeşitli ülkelerinden geliyor. Üretimi Türkiye’ye kaydırdıktan sonra hammadde tedariğimiz 6 ay sürdü. Bu bizi oldukça zorladı.”

Haberin Devamı

HEDEF PAZARLAR
Daffny ürünlerini 6 seri ve 61 ürünle anne, bebek, çocuk, masaj ve kişisel bakım gibi alanlara yönelik tasarladıklarını dile getiren Küllü, online mağazaları da kurduklarını, yakın zamanda 80 online,
17 de normal mağaza açmayı planladıklarını kaydetti. Küllü, Avalon’dan kalan 200 bayiye ürünlerini ulaştıracaklarını, Avrupa distribütörü olarak Hollanda’yı belirlediklerini de ifade ederek Rusya ve İran’ın ise hedef pazarlar oldu-ğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Alman kozmetik markası Avalon’un bünyesindeki Radicula firması, Uğur Soğutma’nın bünyesindeki Kuteks’in oldu. 5 milyon Euro yatırımla kurulan şirket ‘Daffny Naturcosmetics’ markasıyla doğal kozmetik üretecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!