Sizden farkımız yok

Güncelleme Tarihi:

Sizden farkımız yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 12:04

Bayraklı Belediyesi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık gününde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda, down sendromluları bir araya getirerek onlara unutulmaz bir gün yaşattı.

Haberin Devamı

Sizden farkımız yok

Üzerlerine, "Sizden farkımız yok. +1 adım da siz atın" yazan tişörtler giyen çocuklar, Bayraklı Sevgi Yolu’nda, farkındalık yürüyüşü düzenledi. Bando eşliğinde yürüyen çocukları esnaf ve vatandaşlar ilgiyle karşıladı.

Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ise down sendromlular doyasıya eğlendi. Çocukları, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı. Burada bir konuşma yapan Başkan Karabağ, "Biz onlara engelli demiyoruz. Bizim onlardan, onların bizden bir farkı yok. Biz, ahlaklarında ve davranışlarında bozukluk olanlar engelli diyoruz. Bizim için engelli onlar. Bizim için bu kardeşlerimiz her şeyimiz. Canımız, ciğerimiz. Onların farkındayız ve yanındayız. Hizmet binamız tamamlandığında Osmangazi’deki hizmet binamızı engelli kardeşlerimize tahsis edeceğiz. İzmir’in en mükemmel engelli merkezi olarak hayata geçecek" dedi.

Haberin Devamı

Sizden farkımız yok



Daha sonra sahneye down sendromluların oluşturduğu ritim grubu çıktı. Gençlerin tef, darbuka ve davulla tuttukları ritim gösterisi salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Daha sonra sahneye halk oyunları ekibi çıktı. Zumba ve bokwa gösterisi büyük alkış aldı. Bayraklı Belediyesi akrobasi grubunun gösterileri ise güne renk kattı. Etkinliğin sonunda ise Mikrop sahne alarak şarkılarıyla misafirleri coşturdu, down sendromluların keyifli bir gün geçirmesini sağladı.



BAKMADAN GEÇME!