Sivil toplum ödülü aldı

Güncelleme Tarihi:

Sivil toplum ödülü aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 00:00

Karşıyaka’da faaliyet gösteren Dedebaşı, Goncalar, Nergis, Demirköprü Mahalleleri Koruma ve Güzelleştirme Derneği (DEGONED) üyelerinin, onursal başkanları Demirali Durgut adına verdiği “2009 yılı Sivil Toplum Ödülü”nü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aldı.

Başkan verdi
Başkan Kocaoğlu’na ödülünü, Dernek Başkanı Ramazan Hafızoğlu verdi. DEGONED Başkan Yardımcısı Dr. Musa Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılı içinde yapmış olduğu yaya kaldırımı çalışmalarında yaya ve engelli haklarına gösterdiği saygı nedeniyle bu kararı aldıklarını söyledi. Ayrıca son dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin sokak ve cadde isimlerini gösteren çağdaş tabelaları kent geneline yayarak Avrupa Birliği standartlarında bir hizmet gerçekleştirdiğini belirten Dr. Musa Yıldız, “İnsana saygıyı esas alan yaklaşımınız nedeniyle size teşekkür ediyoruz” dedi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir’in yerleşim açısından eski bir kent olması nedeniyle trafikte sıkıntılı bir durumu olduğunu belirterek, “Kent önce yayaların, yani insanın, sonra araçlarındır” anlayışını benimsediklerini dile getirdi.
Sorunlar çözülüyor
Başkan Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Projesi’nin önümüzdeki aylarda hizmete girmesiyle birlikte kentin ulaşım açısından büyük rahatlık yaşayacağını, 80 km. uzunluğundaki hat boyunca 49 hemzemin geçidin kaldırıldığını, 31 istasyon yapıldığını, bazı noktalarda yaşanacak sıkıntıları da kısa sürede çözebilecek güce sahip olduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!