Şirinyer projesine Büyükşehir'den onay

Güncelleme Tarihi:

Şirinyer projesine Büyükşehirden onay
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Buca Şirinyer Parkı ve çevresindeki alanda yapılacak projeye dayanak olan imar plan değişikliğini onayladı.

Kültür merkezi, nikah salonu, cep sinemaları, tiyatro, alışveriş merkezi, kapalı pazaryeri, park düzenlemesi yapılacak projeyle ilgili konuşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Buca'daki her siyasetçi ve belediye başkanının hayali gerçekleştirmek bize nasip oldu. Çok gururluyum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu, CHP Grubu'na katılmasına karşın meclis toplantısına girmedi. Ancak, toplantı öncesi CHP ve Ak Partili üyelerle bayramlaştı. Toplantıya Meclis Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Toplantıda, Buca'da yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “Açık pazar ve hal”, “Çok işlevli belediye hizmet alanı”, “Çarşı”, “Şehir holü Turizm Kültür Merkezi”, “Park ve dinlenme alanı”, “Trafolar, yaya yoları ve otopark alanları” kullanım kararındaki Şirinyer Parkı'nın bulunduğu alanın yeniden düzenlemesine yönelik değişiklik oybirliğiyle kabul edildi.
Bu imar plan değişikliği yüzde 65'i Buca Belediyesi, yüzde 35’i Büyükşehir Belediyesi'ne ait 90 dönümlük alanda yapılacak projenin dayanağı oldu. Proje kapsamında kültür merkezi, nikah salonu, cep sinemaları, tiyatro, alışveriş merkezi ve kapalı pazar yeri olacak. Oylama sonrası konuşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Şirinyer projesinin Buca'da siyaset yapanların hayali olduğunu söyledi. Tatı, “Hem göreve gelen hem de aday olan belediye başkanlarının hayaliydi. Benden önceki başkan tanıtım afişleri bile asmıştı. Ancak sonuçlandırmak size ve bize nasip oldu. Bu proje belediye başkanı olarak benim gurur kaynağımdır” dedi. Ak Partili Yusuf Kenan Çakar projenin kendilerinin de hayali olduğunu, atıl alanın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çakar, projenin yapılması için gerekli plana imza atmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.
Öte yandan toplantıda Bornova'nın Çamdibi semtinde otel ve sosyal tesis alanı imarlı bir alanın yükseklik 33.80, emsal 1.80 koşuluyla “Metropolitan Aktivite Merkezi”ne dönüştürülmesini oyçokluğuyla karar verildi. Karara muhalefet eden Ak Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, 60 metre yüksekliğin 33.80'e düşürülmesinden dolayı kabul oyu verildiğini ancak, emsal değişmediği için alandaki yapının yüksek değil tabana yayılacağını söyledi. Çakar, “Bir fedekarlık yok. bu nedenle red oyu kullandık ”dedi. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise planın 1/1000'lik olduğunu ve daha önce oybirliğiyle onaylanan 1/5000'lik plana göre yapıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!