Sıra dışı bir başkan

Güncelleme Tarihi:

Sıra dışı bir başkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ortakent Yahşi'nin DYP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önce kendi turistik tesisinin kaçak iskelesini yıktırdı, sonra babaevinin su saatini söktürdü, ardından ortağının ruhsatsız inşaatını mühürledi

BODRUM'un Ortakent Yahşi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şirin beldeyi kaçak yapılaşmaya karşı korurken, Dozer Operasyonu'na kendi ailesinden başladı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde başkanlığa getirilen 37 yaşındaki Kocadon, eşe dosta taviz vermeyen yaklaşımlarıyla dikkat çekti.

VALİLİK, sahilde yatların yanaştığı, aralarında yılın 7 ayı yüzde 100 dolulukla çalışan ünlü tatil köylerinden Kocadon Ailesi'ne ait Club Müskebi'nin de bulunduğu 8 turistik tesisin iskelelerine yıkım kararı verince Başkan Kocadon tereddütsüz yıkım startı verdi.

Babasının suyunu kesti

BAŞKAN Kocadon, kendisi, annesi Fatma, babası Şerif, kardeşleri Dilek ve Mahmut Kocadon'a ait tatil köyünden iskelesinden başlayarak tümünü yıktırdı. Kocadon, babasına ait evin 7 milyon liralık su faturası tüm uyarılara rağmen ödenmeyince su saatini de söktürdü.

Ortağına acımadı

DYP'li Başkan Kocadon, ortağı Şevki Açak'ın yaptırdığı ruhsatsız ev ve bahçe duvarını da mühürletti. Kocadon, ‘‘Ortağım proje hazırlayıp getirir. Uygunsa ruhsat veririz, değilse yıkım kararı verir ve bunu da anında uygularız. Önce benim ve ailemin örnek olması gerekir’’ dedi.

ARAZİ DE BAĞIŞLADI

Önce başkanım

SIRADIŞI Başkan Mehmet Kocadon, Ortakent Yahşi'de 5 elektrik trafosu kurulması için TEDAŞ'a, 3 park yapımı için de belediyeye kendi arazilerinden hibe etti. Günün 14 saatini belediyede görevi başında geçiren Kocadon, ‘‘30 personel ve çevremin yardımlarıyla devletin 4 yıldır tamamlayamadığı yolun beldemiz sınırları içindeki 3.5 kilometrelik kısmını bitirdik. Çevre düzenlemesi yaptık. Tüm yollarımızı yeterli hale getirdik. 30 kilometre asfaltlama yaptık. Cumartesi pazar dahi çalışıyoruz. Ben mesai saatlerinde belediye başkanıyım, bunun dışındaki zamanlarda babamın oğluyum. Önce benim yakınlarım kanunlara uymalı, halka örnek olmalı’’ diye konuştu.

Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önce ailesine ait tatil köyünün iskelesini (yanda), ardından da ortağı Şevki Açak'ın ruhsatsız evini mühürletti, inşaatın ikinci katı için hazırlanan kalıp dikmelerine de mühür vurdurttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!