Şık olmak kilolu kadının da hakkı

Güncelleme Tarihi:

Şık olmak kilolu kadının da hakkı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

İzmir’de 42 ve daha yukarı bedenlere sahip kadınlar için üretime başlayan sanayici Ahmet Aydın, sektöre farklı bir soluk getirirken, krizden de yara almadan çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

İzmirli hazırgiyimci Ahmet Aydın, uzun bir dönem erkek ve bayan dış giyiminde faaliyet gösterdikten sonra rekabet şansı daha yüksek olan büyük beden ile abiye giyimi birleştirdi. “Lila XXL” firmasını kuran Aydın, büyük beden kıyafetlere olan talebin fazlalığını ve yaklaşık yüzde 15 daha fazla fiyata satılmasını değerlendirerek krizden de hasar almadan çıkmayı başardı.
42 beden ve yukarısı üretim yaptıklarını belirten “çekirdekten terzi” Aydın, “Bu işe önce erkek giyimle başladık. Daha sonra kadın giyimi de işin içine kattık. Manto konusunda başarılı işler yaptık. Ancak sonradan yöneldiğimiz büyük beden abiye sektörünün önde gelen firmalarından biri olduk” dedi. Aydın, “Büyük beden kıyafete özellikle bizim ülkemizde talep çok yoğun. Ancak tekstil ve hazırgiyim hammaddelerinde getirilen ek yüzde 30’luk vergi konusunda 2-3 ay içinde bütün firmalar sıkıntı yaşayabilir. Önlem alınmasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

İHRACAT HEDEFİ

Yurtiçinde hazırgiyimin merkezlerinden olan İstanbul Laleli ve Osmanbey’deki firmalarla çalıştığını, ayrıca Rodos’a ihracat yaptığını anlatan Aydın, yurt içinde giderek güçlenen firmanın ihracat pazarlarını da genişletmek istediğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!