Şiirli günler başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Şiirli günler başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:00

Datça ve Marmaris, 10 ülkenin 32 ünlü şairini ağırlayacak. Festivallere Azerbaycan, Filistin, Bulgaristan, Makedonya, Rusya, Suriye, Tunus, Ukrayna ve Ürdün’den şairler katılacak.

AZERBAYCAN’dan Samed Vurgun, Elçin İskenderzade, Filistin’den Mahmut Derviş, Halil Derviş, Bulgaristan’dan Toni Tellalov, Makedonya’dan Biba İsmail, Rusya’dan Maksiv Zamşem, Suriye’den Ali Akle Orsan, İbtisam Smadi, Nizar Kabbani, Nazmiye Ekrad, Meryem Hayrbek, Tunus’tan, Necla Elmenestiri El Şerif, Ukrayna’dan Sergey Grabar, Ürdün’den Aisha Khavaci, İntisar Abbas, Türkiye’den Ahmet Telli, Ahmet Ada, Lale Müldür, Abdülkadir Budak, Yılmaz Odabaşı, Bilsen Başaran, Namık Kuyumcu, Hakan Tartan, Tuğrul Keskin, Aydın Şimşek, Ahmet Erhan, Hüseyin Alemdar, Sema Sezen, İsa İnan, Hüseyin Tüzün ve Yücelay Say şiirlerini sanatseverlerle paylaşacak.

Marmaris ve Datça

Şiir maratonu, Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği ile Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Derneği’nce hazırlanan, Tetik Şirketler Grubu ve Netsel Marina’nın desteklediği, Marmaris Şiir Festivali’yle başlayacak. Şairler yarın akşam Gökova- Çıtlık’ta buluşacak. Ertesi sabah saat 11.00 de kalkacak olan ’Şiir gemisi’ndeki sohbetle devam edecek festival, aynı akşam saat 21.00’de Netsel Marina Amfi Tiyatro’daki şiir ve müzik dinletisinin ardından sona erecek. Marmaris’ten ayrılan şairler 27-30 Ağustos arasındaki, 2. Datça Uluslararası Şiir Buluşması’na katılacak. Nebil Özgentürk ve Müşfik Kenter’in konuk olacağı buluşmada, 28 Ağustos sabahı Can Yücel’in mezarının ziyaret edilmesiyle başlayacak program kapsamında, üç gün boyunca Datça sokakları ve amfi tiyatroda şiir sunumları, müzik dinletileri yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!