Sigorta eksperini kendiniz seçin

Güncelleme Tarihi:

Sigorta eksperini kendiniz seçin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 01:10

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, işadamlarının poliçelerinden doğan kanuni hakları doğrultusunda kendi eksperlerini tayin etme hakkı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Demirtaş,“Daha önceden sadece sigorta şirketleri tarafından yapılan eksper ataması, artık sigortalı tarafından da yapılabiliyor. Bu sayede üyelerimiz, hasar anında sigorta şirketlerini arayıp eksper gelmesini beklemek zorunda kalmayacak” dedi.

İş dünyasında ihtiyaç var

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ülkemizde her geçen gün büyüyen ve uzmanlaşan sigorta sektöründe, sigortalı ile sigortacı tarafları arasında sigorta eksperlerinin önemli bir işlevi olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde levhaya kayıtlı 1402 sigorta eksperi var. Bunların da 158’i, yani yüzde 11’i kentimizde görev yapıyor” diye konuştu. Bu durumun İzmir için bir şans olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Demirtaş, araç, emtia, doğal afet, mühendislik, tarım ve sağlık gibi daha birçok alanda bilirkişi olan sigorta eksperlerine iş dünyasının ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!