Sığla ormanlarında festival

Güncelleme Tarihi:

Sığla ormanlarında festival
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 00:00

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde, Sığla ormanının önemini anlatmak ve eko-turizm potansiyeline dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Sığla Festivali” başladı.

Haberin Devamı

Doğa’yı Koruma Merkezi, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Yaşama Dair Vakıf ve BM Kalkınma Programı ortaklığıyla yürütülen “Sığlalar Geri Dönüyor Projesi” çerçevesinde düzenlenen festivalin açılışına, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP’li Salih Erbay, Toparlar Belediye Başkanı AK Parti’li Kamil Ceylan, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, köy muhtarları, vatandaşlar ve projeyi destekleyen vakıf ve merkez yetkilileri katıldı. Kavakarası Köyü Sığla üretim merkezinde başlayan festivalin ilk gününde katılımcılara Sığla ormanlarının tanıtımı yapıldı, Sığla yağı çıkartımı ve buhur (tütsü) üretimi anlatıldı.
Festivalin ilk günü Sığla ormanında yapılan yürüyüş ile sona erdi.

7 bin hekterdan bin hektara düştü

Dünyada sadece Köyceğiz’de orman oluşturabilen “Anadolu Sığla Ağacı” en eski ağaçlardan biri. 65 milyon yıldır Anadolu’da varlığını sürdüren Sığla ormanı, 1950’den bu yana hızla azalmaya başladı ve 7 bin hektarlık alanı kaplayan orman, günümüzde bin hektara düşmüştü. Sığla ormanı kaybedildiğinde sadece Köyceğiz’den değil tüm dünyadan da silinmiş olacak. 2009’dan bu yana yürütülen proje kapsamında, Sığla ormanı arasında oluşan boşlukların tespit edilip, haritalandırılması ve koridor oluşturarak ağaçlandırılmasıyla, orman parçaları arasındaki bütünlüğün yeniden kazanılması hedeflendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!