Sicilya pizzaları

Güncelleme Tarihi:

Sicilya pizzaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:29

LA Dolca Vita Restoran yaz sezonunda formunu korumak isteyenlere özel salata, hafif yiyecekler ve detoks içeceklerden oluşan mönüsünün yanı sıra Sicilya pizzalarını da mönüsüne ekledi.

Hilton Otel’in içinde bulunan La Dolce Vita Restoran’da, özenle hazırlanan, aileden aileye geçen maya ile üretilen pizza hamuruyla hazırlanmış domates soslu sicilya pizzaları mönüde yerini aldı. A la carte seçenekleri ve günlük mönü alternatifleri 08.00- 23.00 saatleri arasında servis veren La Dolce Vita Restoran’ın yeni Sicilya pizzaları sebzeli, fesleğen domates ve peynirli ile Türk usulü çeşitlerini sunuyor.

Cafe No: 15 ev gibi

ÇEŞME’de dokuz yıldır hizmet veren Cafe No: 15, kalabalıklaşan ilçenin gece hayatında huzurlu atmosferiyle haftasonları için alternatif mekan haline geldi. Cafe No:15, Ilıca’nın en güzel mevkisi Yıldızburnu’nda nezih bir ortamda dostlarıyla sohbet edip, bir şeyler içmek isteyenlerin gözde mekanı oldu. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin yanısıra kahve çeşitlerinin de bulunduğu mekanda konukların ev ortamında gibi rahat ettiklerini, gece kulüplerine gitmek yerine No:15’de vakit geçirmeyi tercih ettiklerini belirten yetkililer, şampanya kokteylerinde iddialı olduklarını söyledi.

Yeni Foça’da Kala-balık

Mutlu MARUFLU / İZMİR

YENİ Foça Burunucu mevkiindeki "Kala-balık" Restoran, Grek müziği eşliğinde balık keyfi yapmak isteyenler için ideal. Özellikle laos, orfoz, trança ve sinarit gibi büyük balıkları, İzmir’in en eski ve ünlü balık restoranlarından "Kemal’in Yeri"nin eski ustası Tahsin Usta’nın tarifiyle tatma imkanı sağlayan Kala-balık Restoran, zeytinyağlı Girit mezeleriyle de birbirinden güzel lezzetler sunuyor. Girit kökenli İzmirli işletmeci Yıldırım Dürüs, "Gündüzleri plaj olan mekanımızda, akşam 19’dan itibaren yemek servisimiz başlıyor. Uzun yıllardır bulunduğumuz Yeni Foça’da böyle bir mekanın olmasını istedik. Kemal’in Yeri’nin ustası Tahsin Usta ve İZTİK’in eski işletmecisi Oktay Gürsel gibi tecrübeli isimlerle birlikte 15 kişilik kadromuzla, 160 kişiye mümkün olan en iyi servisi vermeye gayret ediyoruz. Özellikler Girit mezelerini ve büyük balık türlerini deniz kenarında tatmak isteyen herkesi mekanımıza bekliyoruz" dedi.

Alternatif lezzetler

HÜRRİYET / İZMİR

ÇEŞME Alaçatı’da bu sezon hizmet vermeye başlayan Çamlıkuyu Ocakbaşı Kebap ve Pide Bahçesi, lezzet tutkunlarının aranan mekanları arasına girdi. Toplam üç dönüm arazi üzerinde 500 metrekarelik yeşil alan üzerine kurulu, özel otoparklı mekanda başta Ali Nazik, babaganuş, külbastı, küşneme, söğürme ve kuyu közde kebap olmak üzere çok farklı lezzetlerle tanışmak mümkün. Sabah saat 08.30’da kahvaltı servisiyle hizmete başlayan mekanın gece 12.00’ye kadar açık olduğu belirtildi. Çamlıkuyu Ocakbaşı’nın işletmecisi İrfan Yıldırım, yine Alaçatı’nın köklü mekanlarından olan İmren Helva ve Tatlı Evi ile el ele vererek yılların deneyimini bu mekana aktardıklarını, kaliteli hizmet anlayışıyla müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirterek, "Mekanımız geçmişte Alaçatı’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan kuyulardan biri olan Çamlıkuyu’nun bulunduğu, doğallığı bozulmadan koruyabilmiş tepede bulunan mekan eşsiz bir manzaraya da sahip" diye konuştu.

Ali GEREMELİ

DATÇA, (DHA)

MUĞLA’nın Datça İlçesi Kızlanaltı Mevkii’ndeki iki asırlık yel değirmeni, tarihi dokusu korunarak restore edildikten sonra kafeterya haline getirildi. İl Özel İdaresi tarafından Zeynep Kurtulmaz’a kiralanan değirmenin, kafeteryanın yanısıra turistik gezi amaçlı olarak da kullanılacağı bildirildi. Datça’da, 1800’lü yılların başında inşa edilen, 1970’li yıllara kadar tahıl öğüten altı değirmen, 2007 yılı Haziran ayında kaymakamlığın girişimi ile aslına uygun olarak restore edildi. Zeynep Kurtulmaz, 1.5 dönüm arazi içerisindeki üç katlı, 150 metrekare kapalı alana sahip değirmen ve civarının bahçe ve iç dizaynını temmuz ayı sonunda tamamladı. Üst ve orta katı aslına uygun olarak öğütme ve depolama alanı olarak yeniden faaliyete geçirilen, mutfak ve giriş bölümü yapılan, ayrıca kışın misafir ağırlamaya da uygun hale getirilen, bahçesine ise masa ve sandalyeler konulan değirmen, "Zeynep Kafeterya" ismiyle hizmet vermeye başladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu, aynı zamanda sertifikalı aşçı olan 32 yaşındaki Kurtulmaz, değirmende öğüttükleri buğdaydan elde edecekleri unla, konuklarına yiyecek hazırlayacaklarını söyledi.

MİKRODALGA FIRINDA

7 DAKİKA KEKİ

MALZEMELER:

- 2 yumurta

- 1 kahve fincanı yağ

- 1.5 su bardağı şeker

- 1 su bardağı süt

- 1.5 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 1 fincan kakao

- Biraz ufalanmış ceviz

HAZIRLANIŞI

Yumurtalarla şeker çırpılırken, içine süt ve yağ ilave edilir. Elekten elediğiniz una kabartma tozu, kakao, ceviz ve vanilya koyup karıştırılır. Borcam tencerenizin en büyük olanını yağlayıp içine kek karışımı dökülür. Mikrodalga için üretilen strech-filmlerden borcama uygun olanı ile üzeri kaplanır. Kekin pişerken hava alması için kürdanla strech-film birkaç yerinden delinir. Mikrodalganızı 7 dk’ya kurup kekinizi pişirmeye başlayın (Mikrodalganın sıcaklığına göre pişirme süresi uzayabilir veya kısalabilir, o nedenle ilk seferde pişerken takip etmeniz gerekebilir). Pişmiş kekinizin üzerine pudra şekeri serpilir, soğuyunca servis yapılır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!