Semt garajları yine açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Semt garajları yine açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2001 00:00

Haberin Devamı

İZOTAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılmasından sonra kapatılan Gaziemir Garajı yeniden hizmete girecek. Çiğli'ye de semt garajı yapılacak.

UKOME Ulaşım Kordinasyon Merkezi, çevre ilçelerden gelen otobüs ve midibüslerin tek otogar yerine semt garajlarında toplanmasına karar verdi. Ulaşım ve trafik sıkışıklığını çözmek için alınan karara göre, Üçkuyular'ın mevcut garajının yanısıra Çiğli'ye de semt garajı yapılacak. Kapatılan Gaziemir garajı yeniden devreye alınacak.

ULUKENT, Menemen, Aliağa, Foça yönünden gelen araçların gireceği Çiğli semt garajı için mevcut ESHOT otobüs garajının yanında yer tespiti yapan Büyükşehir Belediyesi, İl Trafik Komisyonu'nun onayını bekliyor. UKOME ayrıca düzensizliği önlemek için ilçelerden gelen araçların uyması gereken kuralları belirleyecek bir yönetmelik hazırlığına başladı.

ANCAK, uygulamanın Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Burhan Özfatura ile ESBİR Birleşik Esnaf Sanatkarlar A.Ş. arasında yapılan, naylon fatura düzenlemek ve sahtecilikten tutuklu bulunan İZOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Niyazoğlu'nun da müşahit olarak imzaladığı mevcut semt garajlarının kapatılması ve yenilerinin açılmaması protokolüne aykırı olduğu bildirildi.

PROTOKOLDE NE VAR?

BURHAN Özfatura, Mehmet Ali Susam (ESBİR Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Niyazoğlu (İZOTAŞ Başkanı), Cemal Tercan (Esnaf Odaları Birliği Başkanı) ve hukuk müşavirlerinin 28 Ağustos'da imzaladığı protokole göre:

Çiğli'de yapımı düşünülen ilçe garajından vazgeçilecek.

Gaziemir ve Üçkuyular ilçe garajları İZOTAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin hizmete girmesinden sora kaldırılacak.

İlçe garajlarının kaldırılması kakarını UKOME verecek, İl Trafik Komisyonu'ndan geçirilecek.

Bundan böyle başka ilçelerde de ilçe garajları açılmayacak.

Protokol aksine bir hüküm gerçekleştiğinde İzmir mahkemeleri yetkilidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!