Selatin Tüneli açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Selatin Tüneli açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR - Aydın Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 75'nci Yıl (Selatin) Tüneli, tüm elektronik kontrol sistemleri tamamlanarak bugün saat 10.30'da Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın da katılacağı törenle hizmete açılacak.

149 kilometresi otoyol, 16 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 165 kilometre uzunluğundaki İzmir - Aydın Otoyolu'nun, Belevi - Germencik kavşakları arasındaki 75'nci Yıl (Selatin) Tüneli, 3 bin 43 metre uzunluğunda.

GELİŞ ve gidiş olarak üçer şeritli iki tüpten oluşan tünelin, iki tüp arasındaki her 400 metrede bir acil yaya ve taşıt geçişi bağlantılı projelendirildirildiği belirtildi. 12 metre genişliğindeki tünel, en son teknoloji olan Avusturya Tünel Açma Metodu (NATM) ile inşaa edildi.

TÜNELİN, elektrik, elektromekanik, acil haberleşme, yangın söndürme, aydınlatma, havalandırma, otomatik trafik kontrol, video kamera, radyo ve telsiz iletişimi sistemlerini tek noktadan yönlendiren SCADA sistemini de, İzmir - Aydın Otoyolu'nun ana müteahhidi Kutlutaş-Dillingham Ortak Girişimi'nin taşeronu Simko-Siemens-Howden Konsorsiyumu tesis etti. İZMİR (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!