Şehit Yüzbaşı'nın adı parkta yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit Yüzbaşının adı parkta yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 09:43

Narlıdere Belediye Meclisi tarafından, ilçede bulunan isimsiz parka Şehit Piyade Yüzbaşı Çetin Ünsal'ın ismi verilmesi kabul edildi.

Haberin Devamı

Mecliste ayrıca Sivas Katliamı kurbanları da anıldı. Narlıdere Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Abdül Batur'un yönetiminde yapıldı. Meclis toplantısında, çevre komisyonundan gelen mazbata ile Limanreis Mahallesi Atilla İlhan Sokak'ta bulunan isimsiz parka, Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyon sırasında mayına basarak şehit olan Piyade Yüzbaşı Çetin Ünsal’ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Batur, “Şehidimizin adının ilçemizdeki parkta yaşamasını istedik ve adını ölümsüzleştirmiş olduk” dedi.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Abdül Batur, Mithatpaşa Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalara başladığını da söyledi. Batur, “Mithatpaşa Caddesi'ndeki çalışmalar hızla devam ediyor, tamamlandığında ise Narlıdere'ye yakışan bir çalışma olacak” dedi.

Haberin Devamı

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunla ilgili bir genelde daha çıktığını söyleyen Başkan Batur, genelge ile 5 ilçe belediyenin yetkilendirildiğini, bunlardan birinin de Narlıdere olduğunu belirtti. Batur, yönetmeliği beklediklerini ve sonrasında tespiti yapacak kurumlarla birlikte Narlıdere'deki riskli bölgelerin saptanacağını söyledi. Kanunla birlikte ileriki süreçte yaşanacak sıkıntılara da dikkat çeken Batur, “Vatandaşın bilgilendirilmesi gerekli, broşürler ve yapacağımız toplantılar ile kafalardaki tüm soruları cevaplandıracağız. Çok titiz olunması gereken bir çalışma, herkes işleyişi merak ediyor, biz de kanuna göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Meclis toplantısının sonunda, Sivas Katliamında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!