Şehit eş acısı diploma oldu

Güncelleme Tarihi:

Şehit eş acısı diploma oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eşini PKK terörüne kurban veren genç kadın, acısını dindirmek için girdiği üniversiteyi, bölüm ikincisi bitirdi.

Kaçarak evlendiler

DENİZLİ'de ayakkabıcılık yapan Murat Öztürk, 16 yaşındayken gönlünü kaptırdığı Evren'i kaçırdı. Birbirlerini deliler gibi seven gençler, ailelerinin de izniyle evlendi. Genç çiftin evliliklerini ilk yılında Buse adı verdikleri kızları dünyaya geldi. Murat Öztürk, 1992'de askere gitti.

Terhisine 40 gün kala

VATANİ görevini Siirt'in Pervari İlçesi'nde Jandarma Komando Onbaşı olarak yapan Murat Öztürk, PKK militanlarıyla girilen çatışmada, terhisine 40 gün kala şehit düştü. Denizlili erin ölümü yakınlarını yasa boğdu. Eşinin ölümüyle yaşamını kızına adayan Evren Öztürk, acısını dindiremedi.

Yetenek sınavını geçti

GENÇ kadın, iş sahibi olmak ve yıllar önce kurduğu öğretmenlik hayalini gerçekleştirmek için 1996'da Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Beden Eğitimi öğretmenliği için açtığı yetenek sınavına katıldı. Lisede voleybol dışında sporla ilgisi olmayan Öztürk azmedip sınavı kazandı.

Kızı Buse ile paylaştı

DÖRT yıl boyunca üniversitede eğitim gören 26 yaşındaki Evren Öztürk, PAÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü ikincilikle bitirdi. Mezuniyet törenine 10 yaşındaki kızı Buse ile gelen Evren Öztürk, hüzün ve mutluluğu birarada yaşadığını söyledi.

Diplomam eşime armağan olsun

MEZUNİYETİNİ Şehit eşi Murat Öztürk'e armağan ettiğini belirten Evren Öztürk, ‘‘Üniversite sınavlarına eşimin acısını unutmak için girdim. Eşim sağken üniversiteye girip öğretmen olmak istediğimi söylüyordum. Ama fırsat olmamıştı. Üniversiteye onsuz başladım bitirdim. En mutlu günlerimden biri evlendiğim gündü. Şimdi yine en mutlu günlerimden birini yaşıyorum. Eşim yanımda değil ama, ondan bana en büyük armağan olan kızım yanımda’’ dedi.

Amacının gençlerin eğitimine katkı sağlamak olduğu belirten Öztürk, ‘‘Terör çok can aldı. Bunun nedenlerinden biri de eğitimsizlikti. Şimdi bir öğretmen olarak gençlerin sağlıklı eğitim almasına katkıda bulunacağım. Bir şehit eşi olarak hep başım dik dolaştım. Ama artık başkaları acı çeksin istemiyorum. İnsanlar birbirine mermi değil çiçek atsın’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!