Şehit Binbaşı Kurt'a anıt mezar

Güncelleme Tarihi:

Şehit Binbaşı Kurta anıt mezar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 10:02

Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Kurmay Jandarma Binbaşı Ercan Kurt için doğum yeri Çanakkale'nin Can İlçesi Terzialan Beldesi'nde yaptırılan anıt mezar törenle açıldı. Beldedeki okulun ismi de Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Şehit Kurmay Jandarma Binbaşı Ercan Kurt için Terzialan'da belde mezarlığı girişine yapılan anıt mezarın açılışına Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sayit Koca, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Çan Belediye Başkanı AK Parti'li Abdurrahman Kuzu, Terzialan Belediye Başkanı AK Parti'li Bahattin Sağın, Yenice Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Çan Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sercan Canbaz, şehit Kurmay Binbaşı'nın annesi Zehra, babası Ahmet ve Afganistan'daki Barış Kuvveti'nde görevli ağabeyi Yarbay Baki Kurt ile kardeşleri, daire müdürleri ve belde sakinleri katıldı.

Şehit Kurmay Binbaşı Ercan Kurt'un ailesini, eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Alper Faruk Güngör, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Terzialan Belediye Başkanı Bahattin Sağın ile birlikte ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulunan Vali Güngör Azim Tuna'ya anne Zehra Kurt tarafından oğlunun isminin bir okula verilmesi talebi iletilmişti. Bu talep dikkate alınarak beldedeki okulun ismi Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu olarak değiştirildi. Anıt mezarın açılışından sonra protokol üyeleri okulda incelemelerde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!