Seçim heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Seçim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rektörlük için geri sayım başladı, adaylar nabız yokluyor

Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde rektörlük yarışında son viraja girildi. Öğretim üyelerinin hiçbir adaya açık destek vermemesi dikkat çekiyor

REKTÖRLÜK seçimlerinde geri sayım ve propaganda başladı. Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde 15-30 Haziran tarihleri arasında birer gün seçim için belirlenecek, iki üniversitede 2 bini aşkın öğretim üyesi rektörlük için aday olan toplam 15 profesör oy kullanacak.

Adaylar çok emin

SEÇİMLER iki üniversitenin de gündemine oturdu. EÜ'de 12, DEÜ'de 3 aday kazanacaklarından emin olarak propagandalarını sürdürürken, öğretim üyelerinin çoğunluğu hiçbir adaya açık desteklerini göstermiyor, rengini belli etmiyor.

Tıp Fakültesi'nden

DEÜ'nde üç aday da tıp fakültesinden. Rektör Prof. Dr. Fethi İdiman, ikinci dönem vizesi arayacağı sandıkta meslektaşları Prof. Dr. Emin Alıcı ve Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu ile karşı karşıya gelecek.

Saygılı bırakıyor

PROF. Dr. Refet Saygılı'nın vedasıyla boşalacak EÜ Rektörlüğü'nün talibi çok. Saygılı'nın iki yardımcısı Prof. Dr. Ali Rıza Karacan ve Prof. Dr. Aydın Öztürk'ün alacağı oylar yönetimlerine verilen not olarak sandıktan çıkacak.

Oylar bölünecek

EÜ'de de tıp fakültesinden Dekan Prof. Dr. Münir Büke, Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Prof. Dr. Ali Menteş, Prof. Dr. Candeğer Yılmaz yönetime talip. Adayların çok olması oyların bölüneceğinin işareti olarak kabul ediliyor.

Eski dostlar rakip oldu

Dokuz Eylül’de üç aday kesinleşti. 4 yıl önce birlikte yola çıkan Prof. Dr. İdiman ile Prof. Dr. Alıcı şimdi büyük rekabet içinde.

DEÜ'nde kesinleşmiş üç aday var. Başka adayın çıkması da beklenmiyor. Ancak 900'e yakın öğretim üyesinin oy kullanacağı seçimde, YÖK'e 6 isim bildirme zorunluluğu yüzünden 3 ‘‘prosedür’’ adaya da sembolik oy verilecek. 4 yıl önce birlikte yola çıkan ancak dostlukları bitip rakip olan Prof. Dr. İdiman ile Prof. Dr. Alıcı'nın boy ölçüşeceği sandıkta küskünlerin adayı olarak lanse edilen Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, kendisine gösterilen desteğin oya dönüşmesini bekleyecek.

Saygılı bırakıyor

10 yıl Prof. Dr. Sermet Akgün'ün yardımcılığı, 8 yıl da rektör olarak toplam 18 yıl yönetimde olan Prof. Dr. Refet Saygılı'nın vedasıyla bir dönem kapanacağı Ege Üniversitesi'nde seçim öncesi adaylar tanıtım broşürlerini dağıtıp, durup dinlenmeksizin seçmenlerle bire bir görüşme yapıyor. Aynı gün birkaç adayın aynı fakülteyi ziyaret etmesiyle yaşanan ilginç trafikte öğretim üyeleri yeni rektörlerini sınıyor. Bazı öğretim üyelerinin adayların Atatürkçü, laik, demokratik bir üniversite tablosu çizmeleriyle yetinmedikleri, Türkiye'nin sorunlarına, iç ve dış politikaya bakışlarını öğrenmeye çalıştıkları belirtiliyor. Bin 167 öğretim üyeli üniversitede seçmenler yeni yöneticilerinde bilimsel kariyerin, yöneticilik deneyiminin ötesinde dinamizm ve vizyon arıyor.

İşte adaylar

SAYGILI'nın yeniden aday olamaması yüzünden aday patlaması yaşanan EÜ'de öğretim üyeleri seçimini şu isimler arasında geçecek.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Prof. Dr. Münir Büke, Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Prof. Dr. Ali Menteş (Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Aydın Bıçakçı (Dişhekimliği Fakültesi)

Prof. Dr. Kutsi Turhan, Prof. Dr. Edis Ulusoy (Ziraat Fakültesi)

Prof. Dr. Ali Rıza Karacan (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)

Prof. Dr. Aydın Öztürk (Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi)

Prof. Dr. Özcan Özal, Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel (İletişim Fakültesi)

Prof. Dr. Aycıl Kayalı (Eczacılık Fakültesi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!