Sazlı sözlü veda

Güncelleme Tarihi:

Sazlı sözlü veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

ÇANAKKALE’den Eskişehir’e atanan Vali Güngör Azim Tuna ve eşi için veda kokteyli verildi. Kokteylde duygu dolu anlar yaşandı. Vali Tuna, bağlama çalarak, Çeşm-i Siyahım isimli türkünün bir bölümünü söyledi. Tuna veda konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Çanakkale’de yaklaşık 2.5 yıl görev yaptıktan sonra Eskişehir’e atanan Vali Güngör Azim Tuna ve eşi için Kolin Hotel’de veda kokteyli verildi. Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna konukları kapıda karşıladı. Kokteyle CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve eşi Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve eşi Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Doğanlar Yatırım Holding Başkanı Davut Doğan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve İçdaş Genel Müdürü Bülend Engin, çok sayıda işadamı, bürokrat ve siyasetçi katıldı.

Vali Tuna, görev yaptığı süre içinde Çanakkale'ye katkı sunan işadamlarına teşekkür plaketi verdi. Havuz başına kurulan dev ekrandan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner başta olmak üzere kentin değişik kesimlerinden birçok kişinin videoya kaydedilmiş veda mesajları gösterildi. Havuz başındaki kokteylde duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Çanakkale Valiliği Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş personel adına Vali Güngör Azim Tuna’ya bir bağlama hediye etti. Vali Tuna, hediye edilen bağlamayla Aşık Mahzuni Şerif’e ait olan ve halk arasında ‘İşte gidiyorum’ diye bilinen Çeşm-i Siyahım isimli türküyü çalıp, iki mısrasını seslendirdi.

Vali Tuna veda konuşmasında, Çanakkale’de görev yaptığı süre içinde tüm halkın, özellikle de şehit aileleri ve gazilerle dezavantajlı kesimlerin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti. Sürekli halkın içinde olmak ve onların tepkilerini birinci ağzından almanın çok önemli olduğunu belirten Tuna, “Biz bunu yapmaya çalıştık. Çanakkale’nin ismi kadar içinde yaşayan insanlar da müstesna. Giderken gönlümüzün kırık olduğu hiç kimse yok. Herkese hakkımızı helal ediyoruz. Çanakkale’yi çok sevdik unutmayacağız” derken gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!