Sauna keyfi evlere taşındı

Güncelleme Tarihi:

Sauna keyfi evlere taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

Otel ve spor salonlarının olmazsa olmazı saunalar artık evlere kuruluyor. Sadece Ege Bölgesi’ne hizmet veren İzmirli FinnSauna şirketinin Müdürü Okan Sim, giderek artan taleplere yetişemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

İZMİR’de on yıl önce “Her eve bir sauna” sloganıyla yola çıkan FinnSauna şirketi, kullanılmayan odaları, ikinci tuvaletleri, hatta balkonları günün stresinin atılabileceği saunalara dönüştürüyor.

Saunanın en eski ve doğal şifa merkezi olduğunu söyleyen şirket müdürü Okan Sim, stres atıcı ve huzur verici özelliği sayesinde saunalara çağımızda daha çok ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Sim, “Evlere kurulan sauna sistemleri gelecek vaadeden bir sektör ve şimdiden oldukça rağbet var. İnsanlar otellerde, spor salonlarında kullandıkları saunaları evlerinde de görmek istiyor. Özel montaj sistemimiz sayesinde kullanılmayan oda, kiler, ikinci tuvalet veya ebeveyn banyolarını, sadece iki günlük çalışma ile size özel, sağlık, tazelik ve huzur bulacağınız saunalara dönüştürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Malzemeye dikkat

Sauna keyfinin azaba dönüşmemesi için en önemli unsurun malzeme olduğunu belirten Sim, “Biz (Abachi) ağacı kullanıyoruz. Geleneksel saunalarda da kullanılan bu ağacın özelliği reçinesiz olması ve sıcağı, nemi tutmamasıdır. Saunada ciltle direk temas olacağından, asla silikon, tutkal gibi yapay ve kanserojen madde kullanılmamalı. Ayrıca ısıtma elemanlarının çevresine ve üzerine konan taşlar mutlaka volkanik taş sınıfından olmalı. Maalesef buna özen gösterilmiyor. Bu konularda dikkatli olunmasını öneriyoruz” dedi.

Geleceği parlak

FinnSauna Müdürü Okan Sim, saunanın önümüzdeki yıllarda önemli bir sektör haline geleceği belirterek, “Günümüzde insanlar duş al, çık sistemine alıştı. Hem bedeni, hem de ruhu arındıran banyo kültürü maalesef tarihe karıştı. Sauna bu konudaki boşluğu dolduruyor. Çok sık kas gevşetici ilaç alıyoruz. Bu sorunun en doğal ve keyifli çözümü saunadır. Yeni yapılan binalarda artık sauna yerleri de düşünülmeye başlandı” diye konuştu.

Günde 15 dakika

İskandinav ülkelerinde ilk çağlardan beri vazgeçilmeyen ev tarzı saunalardan en iyi şekilde yararlanmak için mutlaka bilinçli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Sayısız yararlar sağlayan saunanın günde en fazla 15 dakika kullanımı öneriliyor. Aşırı kullanıldığında dehidrasyon (vücudun aşırı su kaybetmesi) gibi tehlikeli durumlar görülebiliyor.

Haberin Devamı

Büyük oteller gibi

Oldukça basit bir sistem gibi görünen saunanın, imalat ve kurulum sürecinin teknik ve bilimsel yöntemlerle yapıldığını kaydeden Sim, “Evlere yaptığımız saunaların büyük otellerden farkı yok. Bilinenin aksine burada mekanın büyüklüğü önemli değil. Hatta ne kadar küçük olursa o kadar verimli ve
ekonomik olur, nem ve ısı kaybı daha az  yaşanır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!