Satranç hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Satranç hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 10 yıl önce başlayan satranç merakı, kenti Türkiye'nin en başarılı illeri arasına yerleştirdi. Denizli, oyuncu ve kulüp sayısıyla, pekçok büyük kenti geride bıraktı. İkisi 2'nci, yedisi 3'ncü ligde dokuz kulübü, binin üzerinde lisanslı oyuncusu bulunan Denizli'nin yetiştirdiği yedi hakem İstanbul'da 28 Ekim-12 Kasım'da yapılacak 34'üncü Dünya Satranç Olimpiyatları'nda görevlendirildi.

Çok çalıştılar

SATRANCIN geniş kitlelere yayılmasında, Gençlik Merkezi Müdürü Ayvaz Polat, Satranç İl Temsilcisi Halil Darı, Satranç İhtisas Spor Kulübü Başkanı, Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Bahadır ile Satranç İl Tertip Komitesi Başkanı Erol Gürcan'ın pay sahibi olduğu vurgulandı.

Planlı yayılma

ZAMANLARININ büyük bölümünü beyin sporuna ayıran satranç ustaları, 10 yıl önce hedef kitle olarak ilköğretim okullarını seçtiklerini, bugün de çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladıklarını söyleyerek, ‘‘Geleceğin Kasparovları Denizli'den çıkacak’’ diye konuştu.

SIR NEREDE

Sürekli çalışma

DENİZLİ'de satrancçı ve kulüp sayısı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük kentleri bile geride bıraktı. İstanbul'da UKD (Ulusal Kuvvet Derecesi) sahibi 238 kişi varken, bu rakam Denizli'de 248'e ulaştı. Denizli, 28 delegesiyle Satranç Federasyonu'nda, Ankara'dan sonra ikinci il oldu. Zamanı iyi kullanmayı, başarma arzusu kazandırmayı öğreten satranca gönül verenlerden, 10 yıldır Gençlik Merkezi Müdürlüğü yapan Ayvaz Polat, ‘‘Her hafta sonu kurs düzenliyoruz. Dünyanın en iyi antrenörlerini zaman zaman davet ediyoruz. Okullarda çok iyi taban bulduk. 10 yıl önce Denizli’de 30 satrancçı varken, bugün rakam 1000'i geçti. Hedefimiz beş yılda 5 bini yakalamak’’ dedi.

FEDERASYON

Antrenör sıkıntısı

SATRANÇ Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Bahadır, tek sorunlarının kaliteli antrenör olduğunu söyledi. Bahadır, ‘‘Son olarak geçen Mart ayında Rusya Milli Takımı'nın antrenörü Vasiukov'u getirmiştik. Dünyanın en iyi hocalarından Vasiukov, bir ay kurs verdi. Ünlü bir hocayı transfer edebiliriz’’ dedi. Satranç İl Temsilcisi Halil Hilmi Darı da TMMOB Denizli Şubesi'nden büyük destek aldıklarını vurguladı. İl Tertip Komitesi Başkanı Erol Gürcan, sık sık geziler ve çeşitli aktiviteler düzenleyerek satrançcılar arasındaki sosyal ilişkileri zenginleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, ‘‘Türkiye'de en fazla turnuvayı Denizli yapıyor. Türkiye'nin başkenti Ankara, satrancın başkenti Denizli’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!