Sasalı yoluna dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sasalı yoluna dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 00:00

Sasalı ve çevresinde yoğunlaşan trafik rahatlatmasına karşın Ahmet Piriştina Caddesi’nde yetersiz ışıklandırma ve aniden çıkan hayvan sürüleri nedeniyle yol, bir yılda araç sürücüleri ve bölge sakinleri için büyük tehlikeye dönüştü.

Haberin Devamı

İZMİR Sasalı’da Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti’ne ulaşımı sağlayan Ahmet Piriştina Caddesi, ışıklandırma eksikliği, yola aniden çıkan at, eşek, köpek, inek gibi hayvanlar ve aşırı sürat nedeniyle ölümle kazaların meydana geldiği en tehlikeli yollardan birine dönüştü. İzmirliler, son olarak bir lise öğrencisinin hayatını kaybettiği yolda Büyükşehir Belediyesi’nden bir an önce önlem almasını istedi.

Sinyalizasyonlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey bölgesinde cazibeyi arttırmak için Sasalı’ya Doğal Yaşam Parkı ve Piknik alanı projesini yaptı. Bu bölgeye artacak ilgiyi de dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, gidiş-geliş olan 7.5 kilometrelik yolu iki gidiş-iki geliş olarak yeniden düzenledi. Yol boyunca yapılan kavşaklara sinyalizasyon sistemi yerleştirildi. Ahmet Piriştina Caddesi adı verilen yo, Aralık 2008’de Doğal Yaşam Parkı’yla aynı gün trafiğe açıldı.

Hayvanlar çıkıyor

Sasalı ve çevresinde yoğunlaşan trafiği rahatlatmasına karşın yol, bir yıl içinde araç sürücülerin ve bölge sakinleri için büyük bir tehlikeye dönüştü. Yol boyunca ışıklandırma olmaması, caddenin iki yanında reflektör bulunmaması, otlamaya bırakılan inek, koyun, at ve eşek, sokak köpekleri ve hatta yaban domuzu gibi hayvanların aniden araçların önüne çıkması ölümlü kazalara neden oldu. Sasalı ve çevresinde son yıllarda binlercesi yapılan lüks villalarda oturanlar için yol tehlike geçidine dönüştü.

Önlem alınsın

Yolu kullanan İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi’nden bir an önce önlem almasını, öncelikle ışıklandırılmasını talep etti. Bölgedeki bir sitede yöneticilik yapan Kemal Kutlu, “Yol geceleri zifiri karanlık ve özellikle yabancı sürücüler güzergahı seçemiyor. Başıboş hayvanlar tehlike yaratıyor. Yağmurda yolda biriken su araçları savuruyor. Ölümlü kazalar gündeme geliyor ama güzergahta çok sayıda hasarlı ve yaralamalı kazalar da oluyor” dedi.  

ÖLÜMLÜ KAZALAR

Haberin Devamı

Ahmet Piriştina Caddesi’nde 5 Haziran 2009 tarihinde Piknik Alanı kavşağında kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana gelen kazada servis minibüsü tankere çarptı. Kazada lise birinci sınıf öğrencisi Seniha Nur Demirtuğ yaşamını yitirdi, 11 kişi yaralandı.

Aynı cadde üzerinde 5 Mayıs’ta eşeğe çarpmamak için direksiyon kıran İlkay Karayalçın’ın aracı ağaca çarptı. Karayalçın yaşamını yitirdi.
Ocak 2010’da bu kez önlerine çıkan domuza çarpmamak isterken direksiyon hakimeyetini kaybeden araçta bulunan 17 yaşındaki Erkin Uçak yaşamını yitirdi. İki kişi yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!