Sarıgöl Ovası beyaza bürünüyor

Güncelleme Tarihi:

Sarıgöl Ovası beyaza bürünüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 01:15

MANİSA'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarının bulunduğu Sarıgöl Ovası; olası aşırı sıcak, toz, dolu, çiğ ve iri taneli yağmur gibi dış etkenlerden korunma amaçlı beyaz naylon kanaviçeyle koruma altına alınmaya başladı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık sultaniye üzüm bağlarının bulunduğu Sarıgöl Ovası'nda hummalı bir çalışma başladı. Bağlar; olası aşırı sıcak, toz, dolu, çiğ ve iri taneli yağmur gibi dış etkenlerden korunma amaçlı beyaz naylon kanaviçeyle örtünmeye başladı. 15 kişilik ekipler tarafından sürdürülen çalışmalarda; Sarıgöl Ovası beyaza büründü.
Çalışmalara 15 kişilik ekipler halinde katılanlardan tarım işçisi 42 yaşındaki Yusuf Hasırcı, "Her mahallede çok sayıda örtü timleri kuruldu. Her yıl bu işi yapmaktayız. 15 arkadaş bir araya geliyoruz. Sabah erken örtü çalışmalarına başlarız. Öğleye kadar 40-50 dekarlık alanı örtü altına almaktayız. İşler sıklaşınca da öğleden sonra aynı ekibimiz, yine çalışmaya başlar. İki yevmiye alırız. Böyle olunca günde 80-100 dekarlık üzüm bağı üzerini örtme yapmaktayız. Örtü timlerinin sayısı belli değil. Çift yevmiye olunca gündeliğimiz 140TL'ye gelmekte" dedi.

Haberin Devamı

Sarıgöl Ovası beyaza bürünüyor

HASAT TAMAMLANANA KADAR ÖRTÜLÜ KALACAK

Her yıl beyaz kanaviçe naylonla koruma amaçlı önlem alındığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Ovamızda 90 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirilmektedir. Bu yıl üzüm bağlarımız yine koruma amaçlı örtünme çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl bağlarımızın yüzde 80'inin örtülmesi beklenme. Koruma amaçlı örtüler, iki veya üç yıl dayanıklıdır. Üzüm üreticilerimiz örtülerini Tarım Kredi Kooperatiflerinden, TARİŞ'ten, tüccarlardan temin etmekteler. Örtüler üzüm bağlarımızı dolu, yağmur, sıcak, çiğ, kırağı ve tozdan korumaktadır. Örtüler üzüm hasadı tamamlanana kadar bağlarımızın üzerinde kalır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!