Sardes market raflarına girdi

Güncelleme Tarihi:

Sardes market raflarına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

Salihli’nin ilk organikçisi olan Sardes çeşitli ülkelere yaptığı ihracatta 7.5 milyon dolara ulaşırken, ürünlerini iç pazara da açtı.

Haberin Devamı

SALİHLİ Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk işletmesi olan Sardes Gıda, tamamı ihracata yönelik üretimini iç piyasaya da açtı.

2003 yılında kuru domates üretimiyle faaliyete geçen Sardes Gıda, beş yılda 5 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşırken, geçen yıl yaptığı sıçramayla 7.5 milyon doları gördü. Salihli OSB’nin bir numaralı üreticisi olmanın yanında ilk ihracatçısı da olan Sardes’in diğer özelliği ilçenin ilk organik üreticisi olması. 2007 yılında Ecocert’ten organik ürün sertifikası alarak üretime geçtiklerini anlatan Genel Müdür Mehmet Demir, “Başta Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan olmak üzere Avrupa ülkelerinin tamamına mal gönderiyoruz. Ayrıca ABD, Kanada ve Avustralya’ya kadar uzanıyoruz. Hedef pazarlarımız arasında Uzakdoğu var. Kore ile bağlantılarımız da sürüyor” diye konuştu.

Konserve ihracatı

Haberin Devamı

İki yıl önce konserve konusuna girdiklerini, Saruhanlı’da Reyka Konserve’de yüzde 25 ortaklığa sahip olduklarını vurgulmayan Demir, şirketin 2.5 milyon dolarlık ihracat yaptığının altını çizdi. Çin ve Mısır gibi ürünlerin  daha ucuz olduğu ülkelerin Türkiye’nin rakibi olamayacağını vurgulayan Demir, “Bizde ürün kadar hizmet de kıymetli. Müşteri bizleri tercih ediyor. Gıda konusunda Türkiye çok avantajlı” dedi.

Akdeniz mezeleri

BRC ve İSO 9001 kalite sistem belgeleri bulunan Sardes Gıda’nın ihracattaki başarısını iç piyasada da pekiştireceğini belirten üretim ve pazarlamadan sorumlu müdür Figen Demir, tescilli markaları Sardes’in “Akdeniz Mezeleri” etiketiyle Carrefour marketlerin “Organik Gıda” bölümündeki raflarda yerini aldığını söyledi.


Farklı reçeteler

İtalyanların tercih ettiği ‘bruchetta’ olarak tabir edilen farklı sebze karışımlarından oluşan çeşitlerin rağbet gördüğünü, bu şekilde çeşit sayısını 400’e kadar çıkarabildiklerini belirten Demir, “Gurme lezzetler yapan bir firmayız. Damak tadına göre çok farklı reçeteler geliştiriyoruz. Kurutulmuş domateslerle yapamayacağımız çeşit yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!