Sanayiciye moral

Güncelleme Tarihi:

Sanayiciye moral
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

Vergi Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, kendilerini sanayiciye yardımcı olmaya mecbur gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na yeni atanan Mustafa Gürhan Acar’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. EBSO ile İzmir Vergi Dairesi arasında iyi ilişkiler bulunduğunu belirten Yorgancılar, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği Mali Müşavirliği görevine atanan önceki başkan Mustafa Bulut’un çabalarını överek, bu dönemde de iyi ilişkilerin devam edeceğinden şüphesi olmadığını söyledi.
Ender Yorgancılar, Türkiye’de istihdamın yüzde 8’ini sağlayan İzmir’in toplam verginin de yüzde 10’unu ödediğini hatırlatarak, “İzmir’e yeni yatırımlar çekmeye çalışıyoruz. Amacımız istihdam sorununa çözüm bulmak. Çünkü işsizlik sosyal patlama riskini artırıyor. Her yıl 700 bin gencimize istihdam yaratmak zorundayız. Bu nedenle yatırımcıların, girişimcilerin artması gerekiyor. Türkiye ve İzmir olarak çok artımız var. Dünyanın 10. büyük ekonomisi olmamız işten bile değil. Ancak bunun için gündemin ekonomi olması ve siyasetteki kısır çekişmelerin sona ermesi gerekiyor” dedi.
Vergi Dairesi Başkanı Acar da, devlet işlerinin sürekliliğini gündeme getirirken, hedeflerinin her iyi çalışmayı bir adım daha ileriye götürmek olduğunu söyledi. Daha önce görev yaptığı Balıkesir’deki çalışmalarından örnekler veren Mustafa Gürhan Acar, “Sanayicinin, üreten insanın önemi çok fazla. Kendimizi sanayiciye yardımcı olmaya mecbur görüyoruz. Sanayicinin üzerindeki yükler çok. Yatırım yapmak, istihdam yaratmak, faaliyet gösterdiği piyasalardaki riskleri almak kolay değil. Bizler de mükelleflerimiz için eski anlayışları değiştirmeye, hizmeti daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Sanayicinin vergi dairesini ilgilendiren ihtiyaçları konusunda her zaman yardıma hazırız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!