Sanayicilere bilim desteği

Güncelleme Tarihi:

Sanayicilere bilim desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 00:00

EBSO, İzmirli sanayicilerin TÜBİTAK ile ortaklaşa projeler yapması ve kurumun sunduğu imkanlardan yararlanması için bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin Ar-Ge ve teknoloji üssü TÜBİTAK MAM’ın imkanlarını, İzmirli sanayicilere sunmak için harekete geçen Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetimi, 16 Kasım 2009’daki yönetim kurulu toplantısını Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TUBİTAK) Gebze’deki Marmara Araştırma Merkezi’nde (MAM) gerçekleştirdi. EBSO Yönetim Kurulu Toplantısı, TÜBİTAK MAM’da bir Oda’nın bu çaptaki ilk etkinliği oldu. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, toplantı açılışında yaptığı konuşmada, oda üyelerimizin katma değeri yüksek ürünler üretip dünya pazarlarında rakiplerini geçmesi için Ar-Ge desteklerinden yararlanmaları gerektiğini vurguladı. Gökçüoğlu, “Üyelerimiz, Genel Sekreterliğimize başvurarak TUBİTAK’ın gerek Ankara’daki merkezinden gerekse MAM’ın sunduğu hizmetlerden yararlanabilecek” dedi. Toplantının ardından TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Önder Yetiş de, EBSO yöneticilerine bilgi verdi. TUBİTAK MAM’da halen 229 proje yürütüldüğünü söyleyen Yetiş, proje ve analizleri sanayicilerin ihtiyaçları doğrultusunda ilerlettiklerini bildirdi. Dr. Mehmet Demirel de TUBİTAK MAM denilince akla ilk olarak büyük şirketlerin ve büyük araştırma projelerinin geldiğini belirtti.

KİMLER KATILDI

Haberin Devamı

TÜBİTAK MAM’da toplantı yapan yönetim kurulu üyeleri EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever, Yönetim Kurulu Üyeleri Berkay Eskinazi, Bayram Talay, Kamil Porsuk, Haluk Tezcan, Eyüp Sevimli ve Muhsin Dönmez ile Genel Sekreter Mustafa Kalyoncu’dan oluşan heyet, TUBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde TUBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önder Yetiş, Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Demirel, İş Geliştirme Birim Yöneticisi Dr. Sibel Sain Özdemir tarafından karşılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!