Sanata doyacağız

Güncelleme Tarihi:

Sanata doyacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şubat sonuna kadar birbirinden renkli etkinliklerle İzmirli sanatseverlere keyifli bir ay yaşatacak.

Haberin Devamı

AHMED Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenecek kültür-sanat etkinlikleri, farklı yaş grubundaki herkese hitap edecek.

Bugün, İzmir Sanat’ta “Kanun-Piyano İkilisi” konseri düzenlenecek. Esra Berkman (kanun), Nazlı Işıldak (piyano), İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkacak. Başlama saati 20.00.

7-11-18-21-25 Şubat tarihlerinde Tarla Faresi Tiyatrosu’nca “Davul, Gitar ve Bavul” isimli çocuk oyunu sahnelenecek. İzmir Sanat’ta 7 ve 21 Şubat’ta 14.00’te başlayacak gösteri, 11-18 ve 25 Şubat’ta ise 15.30’da olacak.

Yarın saat 20.00’de, AASSM’de, “Barok Müzik Günleri” kapsamında İspanyol Barokları “Los Otros” konseri gerçekleşecek. Barok stili danslar da etkinliğe görsellik katacak. Hile Perl (Viola da gamba), Lee Santana (Barok gitar) ve Steve Player (Barok gitar ve dans gösterisi) sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

8 Şubat akşamı İzmir Sanat’ta “Ankara Üniversitesi Solistleri Konseri” saat 20.00’de başlayacak. Konserde, Ellen Jewett (keman), Orhan Ahıskal (keman), Çetin Aydar (viyola) ve Sinan Dizmen (viyolonsel) sahne alacak.

Sergiler de açılacak

9 Şubat’ta İzmir Sanat’ta “İran Sanatı Sergisi” açılacak. organizasyonda Golamreze Feyzullahi, Macid Sadegzadeh ve Mehdi Sultani Katip’in eserleri İzmirlilerle buluşacak.

10 Şubat akşamı AASSM’de “Baharı’ma” isimli yağlıboya resim sergisinin açılışı gerçekleşecek. Nilgün Dündar’ın tablolarının yer alacağı sergi 25 Şubat’a kadar gezilebilecek.

10 Şubat’ta İzmir Sanat’ta Sinematek gösterimleri kapsamında müzikal film “Silindir Şapka” beyazperdeye yansıyacak. Fred Astaire ve Ginger Rogers’ın başrollerini üstlendiği filmin ücretsiz  izlenecek. Gösterim saati 20.00.

11 Şubat ve 13 Şubat akşamları AASSM, Giacomo Puccini’ni “Turandot” operasına ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de başlayacak olan üç perdelik eseri şef Tulio Gagliardo Varas yönetecek.

Batı Yakası Hikayesi

17 Şubat akşamı Sinematek gösterimleri kapsamında dünyaca ünlü müzikal “Batı Yakası Hikayesi” saat 20.00’de İzmirlilerle buluşacak. Film gösterimi ücretsiz gerçekleşecek.

Haberin Devamı

17 Şubat’ta AASSM, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konserine ev sahipliği yapacak. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki orkestraya piyanoda ünlü sanatçı Verda Erman eşlik edecek. Saat 20.30’da başlayacak.

18 Şubat akşamı AASSM, “Barok Esintileri” konseri 20.00’de başlayacak. Hannah Medlam (soprano), Robin Blaze (counter tenor), Bülent Oral (viola da gamba) ve Erica Fossi (çembalo) sanatseverlerle buluşacak.

Beatles başrolde

24 Şubat’ta İzmir Sanat’ta “The Beatles” grubu üyelerinin başrolde olduğu “The Hard Day’s Night” filmi ücretsiz gösterilecek. Başlama saati 20.00.

27 Şubat akşamı İzmir Sanat’ta “Romantik Çello” konseri gerçekleşecek. Ebru Karaağaç (keman), Feza Gökmen (viyola), Onur Şenler (viyolonsel), Burak Karaağaç (kontrabas), Taşkın Oray (obua), Nusret İspir (klarinet) sahne alacak.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında ücretli olan etkinliklerin biletleri AASSM ve İzmir Sanat gişeleri ile www.aassm.org.tr ve www.izmir.bel.tr/kultursanat sitelerinden temin edilebilecek. ? İZMİR, (DHA)

Sevgililere özel

14 Şubat’ta İzmir Sanat, “Kaligrafi” sergisine ev sahipliği yapacak. Ömer Faruk Dere ve Etem Çalışkan’ın eserleri 6 Mart’a kadar açık kalacak.

Aynı gün AASSM, “sevgililere özel” bir programla perdelerini açacak. Saat 20.00’de sahneye çıkacak olan Anjelika Akbar ve Mehmet Akatay Perküsyon

Ekibi, İzmirlilerle buluşacak.

İzmir Sanat’ta da aynı gece özel bir konser düzenlenecek. Saat 20.00’de başlayacak olan “Ege Brass-Aegean Brass” konserinde, Gökmen Noyan (trompet), Bahtiyar Matniyazov (trompet), Kerim Gürerk (korno), Baki Onur (trombon), Kenan Gökkaya (tuba) ve Bora Peynirci (perküsyon) sahne alacak.

Haberin Devamı

16 Şubat günü İzmir Sanat, “Klarinet Quintet” konserine ev sahipliği yapacak. Özlem Tanrıkulu, Özlem Çelik, Onur Yıldız, Kerem Özgür Erdem ve Ege Banaz’ın sahne alacağı konserin başlama saati 20.00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!