Sanal casus siteli hacker operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sanal casus siteli hacker operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 00:00

İZMİR Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi’ne geçen aralık ayında başvuran bir kadın, sevgilisinin kendisini dinlettiğinden süphelendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, İzmir’de örgütün lideri olduğu iddia edilen O.G.’nin “Sanal casus.org” ve “Sanalcasus.com” isimli web sitelerini izlemeye aldı.

O.G’nin büro kiralayıp kurduğu web sitesinde, “Casus telefon dinleme programı yüklenir” reklamı verdiği belirlendi. İddiaya göre, Seda Sayan’ın bir televizyon kanalında yaptığı programa dört yıl önce çıkıp sistemin nasıl yürüdüğünü anlatan O.G’nin, telefonun markasına göre bin 200 ile 2 bin TL arasında değişen fiyatlarla, yurtdışındaki bir internet sitesinden yüklenen telefon dinleme programı sattığı belirlendi.

Eşlerini dinlemişler

Telefonlarına dinleme programı yükletenler arasında, eşlerini dinleten kadınlarla erkeklerin, dört çalışanını dinleten bir işadamının olduğu belirlendi. Site sahibiyle hareket eden “Nosleep” rumuzlu hacker B.K.’nin hacker arkadaşları F.K. (28), B.K. (21) ve M.D’nin (16), takma isimler kullanıp yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini hacklediği de belirlendi. Polis, şebekenin deşifresinin ardından önceki sabah İzmir, Bursa ve İstanbul’da eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, internet sitesi sahibi O.G. (36), B.K. (26), F.K., B.K., M.D. ve S.K. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yurtdışı bağlantısı


Bu kişilerin yurtdışı bağlantılı bir siteden programı aldığı, telefonlara yüklenen ve belirlenemeyeceği ileri sürülen casus programlarla, telefon konuşmalarının yanı sıra ortam seslerini dinleme, arama bildirimi, mesaj içerikleri, yer bulma ve rehberdeki kişilerin öğrenilebildiği anlaşıldı. Casus programın 5 dakika içinde kurulabildiğini kaydeden yetkililer, suç örgütünün, istenmesi durumunda program yüklü telefon gönderdiği, alıcının da dinlemek istediği kişiye telefonu hediye ettiğini belirtti. Şebekenin bugüne kadar 500 bin lira gelir elde ettiği öne sürüldü.


Beren Saat’in hayran sayfası


Zanlıların hacklediği internet siteleri arasında Beren Saat’in hayran sayfasının yanı sıra bazı milletvekillerinin, parti örgütlerinin, üniversite, valilik, müftülük, müdürlük, borsa sitelerinin de yer aldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri, zanlıların sorgusunun sürdüğünü, 21 ilde, şebekeden program alarak yasadışı dinleme yapan 52 kişinin ifadelerinin alınacağını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!