Saman ithalatına yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Saman ithalatına yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 00:00

YEM fiyatları artınca zora düşen, saman bulamayınca patates yedirdikleri inekleri kesmek zorunda kalan besicilere iyi haber var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, saman ithalatına yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, kararı olumlu bulduklarını belirterek, “Son dönemde hızla artan ve büyük ölçüde spekülatif kaynaklı saman fiyatlarının üreticimiz üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi gidermek üzere bakanlığın açıkladığı saman ithalatı kararını çok yerinde ve isabetli buluyoruz” dedi.

Bir an önce uygulanmalı
Samanda bir anda yüzde 100’ü aşan fiyat artışlarının üreticiyi zor durumda bıraktığını hatırlatan Çelikkaleli, şunları söyledi:
“Bakanlığın samanda ithalatın önünü açması çok önemli bir karar. Nasıl ki et sıkıntı vardı ve ithalatın önü açıldı, şimdi de saman için ithalat kararı çıktı. Fakat bu kararın diğer ülkelerdeki hasat mevsimi geçmeden bir an evvel uygulanmaya başlanması lazım. Ayrıca kaba yem desteklemelerinin artırılmasıyla çiftçimizin üretime yönlendirilmesi ve soğuk süt ile sıcak süt arasındaki farkın da 2 kuruş yerine 4 kuruş olarak değerlendirilmesinin önemini bir kere daha vurgulamak istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!