Salona sığmadılar

Güncelleme Tarihi:

Salona sığmadılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 16:34

BAYRAKLI Belediyesi bu yıl bayramlaşma törenini Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin de katıldığı törende belediye çalışanlarına ve vatandaşlara seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu günlerin geçmesi için de Atatürk'ün yolundan ayrılmamamız gerekiyor. Atatürk'ün söylediği 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinin çiğnendiği dönemlerde başımız dertten kurtulmuyor" dedi.

Haberin Devamı


Bayraklı Belediyesi'nin düzenlediği bayramlaşma töreni Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın ev sahipliği gerçekleşen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve il yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve ilçe yöneticileri, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 6 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, müdürler ve çalışanlar katıldı. Belediyenin bayramlaşma töreninde spor salonunu zeminine sandalye konmasına karşı salon çalışanları ve vatandaşları almadı. Spor salonun zemini ve tribünler tamamen doldu. Karabağ, "Başımıza ne geliyorsa Atatürk'ün yolundan ayrıldığımız zamanlar geliyor. Atatürk'ün söylediği 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinin çiğnendiği dönemlerde başımız dertten kurtulmuyor. Bombalar patlıyor. Ülkemizde kargaşa yaşanıyor. Sevgili Atatürk'ü onun silah arkadaşlarını, bu uğurda can vermiş bütün devrim şehitlerini saygıyla anıyorum. Türkiye'de demokrasi mücadelesinin artık parlamentoya sığmadığını, parlamento dışında bir organizasyonun bu işi desteklemesi gerektiğini sivil toplum örgütleri ile konuşuyoruz. Sivil toplum örgütleri zaman zaman etkinlik düzenliyor, bize gelip ‘piknik var, kahvaltı var, gelin' diyorlar. Onlara ‘artık kızlı erkekli halay çekemeyeceğiniz günler gelebilir' diyorum. Etkinlikler gerekli ama kendimize en yakın demokrasi gücü CHP ve benzeri kuruluşlarla sivil toplum kuruluşu dayanışmasını kitlesel eylemlerle, Anayasadan gelen hakkımızı kullanmalıyız. Anayasal sınırların dışına çıkmadan tepkimizi koyalım. ‘Silahları elimize alalım' demiyoruz. Ama halkın gücünü sokağa koyarak bu iktidardan kurtulmamız gerekiyor"

Haberin Devamı


ÜZÜNTÜYÜ KALBİMİZDE HİSSETİĞİMİZ BİR BAYRAM
Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Gönül isterdi ki bu bayramda da bütün vatandaşlarımız sevdikleriyle ağız tadıya bir bayram kutlayabilsin. Maalesef Türkiye'de bugün evinde ateşi ve o koru yüreğinde hisseden nice acılı aile var. Biz Türkiye Cumhuriyeti bugün üzgünüz, yastayız. Bu bayram maalesef bizler için İstanbul'da kaybettiğimiz o 43 güzel can için üzüntüyü kalbimizde hissettiğimiz bir bayram. Gönül isterdi ki ben size burada o şen kahkahalarımızla, ‘Çok güzel günler bizi bekliyor. Onun için gelin bugün kutlama yapalım' diyemiyorum. Ama maalesef yüzlerce canımızı şehit olarak ve kurban olarak kaybettiğimiz bir Türkiye'deyiz. Terörden beslenenler terörle mücadele edemezler. Bu iktidar terörden besleniyor. 7 Haziran'dan sonra terör Türkiye'de bu iktidar sebebiyle ortaya çıktı. Bugün her gün canımızı bizden alan terör olaylarının müsebbibi iktidardır."

BAKMADAN GEÇME!