Sahte kredi kartına operasyon

Güncelleme Tarihi:

Sahte kredi kartına operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 00:00

İZMİR Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Büro Amirliği ekipleri, 2008’de kredi kartı dolandırıcılığından tutuklanan, bir yıl sonra tahliye edildikten sonra aynı işi sürdüren Ö.V.’nin peşine düştü.

Haberin Devamı

Polis, İzmir, Muğla, Uşak, Isparta ve Aydın’da suç örgütünün elebaşısı Ö.V. (26), elemanları G.Ö. (30), O.V.T. (37), H.A. (28), R.A. (31), H.Ç. (32), M.E. (33), G.K. (33), T.A. (42), K.T. (38) ve M.N.’yi (26) yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların gösterdikleri yerlerde 25 manyetik şeritli kart, 11 dizüstü bilgisayar, 7 pos makinesi, hesap bilgileri bulunan CD’ler, slipler ele geçirildi.

200 bin TL’lik lüks oto

Suç örgütü üyelerinin, yurtiçi ve yurtdışındaki hackerlardan hesap bilgilerini öğrendikleri kişiler adına sahte kredi kartı düzenleyip İstanbul, Denizli, Isparta, Muğla, Aydın, Burdur ve Antalya’daki anlaşmalı işyerlerinde kullandıkları saptandı. Anlaşmalı işyerlerinin pos cihazlarından alışveriş olmaksızın yüzde 20-40 komisyon karşılığında işlem yaptıkları saptandı. Aynı yöntemle şu ana kadar 1.5 milyon TL’lik vurgun yapan şebekenin lideri Ö.V.’nin, elde ettiği haksız kazançla kendisine 200 bin TL’Lik lüks otomobil satın aldığı da ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Polis, sahte kredi kartlarını kullanan 56 işyeri sahibi hakkında yasal işlem yaptı. Haklarında, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte yönetici ve üye olmak, örgüt adına faaliyetlerde bulunmak, sahte banka ve kredi kartı üretip kullanmak” suçlarından işlem yapılan 11 zanlı, adliyeye gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!