Sahte ehliyet hayatını kararttı

Güncelleme Tarihi:

Sahte ehliyet hayatını kararttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 12:35

DENİZLİ’de bir hazır beton firmasında şoför olarak çalışan Osman Kaykaç (40), bir başkası tarafından kimliği kullanılarak hazırlanan sahte ehliyet yüzünden zor duruma düştü. Sahtekarlığı ispatladığını, buna karşın el konulan ehliyetini geri almak için halen mücadele ettiğini belirten Kaykaç, işinden de olduğu için zor günler geçirdiğini ifade ederek, "Benim mağduriyetim ne olacak? Ailem perişan oldu" dedi.

Haberin Devamı

“28 Mart’ta Adana’da alkollü bir sürücü polis kontrolüne takılmış. ‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçmış ve bir süre sonra da otomobiliyle kaldırıma çıkınca yakalanmış. 800 TL ceza kesilip, ehliyetine el konulmuş. 9 Nisan’da da Sarayköy’de ekipler beni durdurdu ve ehliyetime el koydu. ‘Senin ehliyetin Adana’da alınmış, trafik suçu işlemişsin’ diyerek ifademi aldılar. Adana’da ehliyete el konulduğu tarihte Denizli’de iş yerimde olduğumu kanıtladım. Bu sırada işverenim beni işten çıkardı. Sonra Adana’daki ehliyetin sahte olduğu ortaya çıktı. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtım, el konulan ehliyetimi istedim. Adana’da adıma düzenlenen sahte ehliyetin sahibi hakkında da dava açıldığı için ikisi birleştirildi.

Bu arada işsiz olduğumu söyleyip, ehliyetimi geri istedim. Vali, Emniyet Müdürü hepsinin kapısını çaldım, sonuç alamadım. Bana, Adana'daki davanın ardından ehliyetimi alabileceğim söyleniyor. Perişan oldum" dedi.

Haberin Devamı


"AİLEM ZOR DURUMDA KALDI"
Davanın ne zaman sonuçlanacağını bilmediğini belirten Osman Kaykaç, "Ailem zor durumda kaldı. Ehliyetim olmadığı için mesleğimi yapma ve iş bulma şansım yok" diyerek sıkıntısını diye getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!