Sabun aşkına iş kadını oldu

Güncelleme Tarihi:

Sabun aşkına iş kadını oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 00:00

İzmir’de sabun ve zeytinyağı konusunda ambalaj tasarımıyla uğraşırken sabuna aşık olan Zehre Avcı, markasını yarattı. 12 yıl fason üretim yaptıran Avcı, sonunda kendi tesislerini kurdu.

Haberin Devamı

İZMİRLİ Zehre Avcı, sabun ambalajları tasarlarken sabun üretimine merak saldı, ortaya kendi ismiyle yarattığı marka çıktı. Yaklaşık 10 yıldır zeytinyağlı doğal sabun üretimi yapan kadın girişimci, kendi tesisinde üretime başladı. Bu yıl pazarlama faaliyetlerine ağırlık verecek olan Avcı’nın hedefleri arasında ihracat da bulunuyor.
‘Kaygan zemin’ sözüne aldırmadan sabun sektörüne girdiğini aktaran Zehre Kozmetik ve Doğal Ürünler’in sahibi Zehre Avcı, “Ege’deki ihracatçılarının sabun paketlerini ve zeytinyağı şişesi gibi ürünlerin ambalajlarını tasarlarken, sabuna aşık oldum. Nasıl üretildiğini araştırdım ve sektöre girmeye karar verdim” dedi. İlk etapta alım-satımla uğraşan, ardından Osmanlıca ‘Sabah Yıldızı’ anlamına gelen ‘Zehre’yi marka yapıp üretime başlayan Avcı, 1998’den bu yana fason üretim yaparken, 2010’da kendi tesini kurdu.
30 ÇEŞİT ÜRÜN
Zeytinyağlı doğal sabunun yanında zeytinyağlı şampuan, duş jeli, krem, saç bakım kremi, zeytinyağlı masaj yağı gibi ürünleri bulunan şirket, bu yıl zeytinyağı grubunun yanına nar ve lavantayı ekleyecek. “Böylece 3 grupta yaklaşık 30 çeşit ürünümüz olacak” diyen Avcı, ihracat konusunda çalışmaları olduğunun altını çizdi, “Şu anda 3 ülke ile ciddi görüşmelerimiz var. 2011’de önemli bağlantılara imza atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜÇÜK MAĞAZALAR

Bu yıl yeni ürünlerle birlikte pazarlama çalışmalarında da ağırlık vereceğini söyleyen Avcı, butik konsepte üretim yaptığını belirterek, “Genelde oteller, hediyelik eşya mağazaları ve kozmetik gibi alanlarda müşterilerimiz var. Bu yıl ise mağaza düşünüyoruz. Avrupa’da aktar ile kozmetik arasında shoplar var. Biz de ‘Zehre’ markasıyla franchising sistemiyle bu küçük mağazaları oluşturmayı planlıyoruz. İlkini 2011’in ilk çeyreğinde İstanbul’da açacağız. İzmir’de de Alaçatı, Alsancak, Karşıyaka ve işlek alışveriş merkezlerinden birinde açmayı planlıyoruz” dedi.

YENİ PROJELER VAR

Birçok projesinin bulunduğunu aktaran Avcı, sosyal sorumluluk alanında bir sabun yapım okulu kurmayı hedefliyor. Avcı, “Ev kadınlarına sabun yapımı öğreterek, bütçelerine bir katkı sağlamış olacağız” derken, doğal ürünleri tekstille tamamlamayı planladığını, ayrıca kostiksiz sabun üretme çalışmaları bulunduğunu sözlerine ekledi. Avcı, “Ege aromatik bitkiler konusunda çok zengin. Bitkisel yağı sıkıp Avrupa’ya satmayı planlıyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!