Rüzgar sörfünün başkanından Türkiye'ye övgü

Güncelleme Tarihi:

Rüzgar sörfünün başkanından Türkiyeye övgü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:00

Dünya Rüzgar Sörfü Federasyonu Başkanı Amerikalı Jimmy Diaz, Türk sörfünde yükseliş olduğunu belirtti.

Haberin Devamı



DÜNYA Rüzgar Sörfü Federasyonu (Professional Windsurfes Association-PWA) Başkanı Amerikalı Jimmy Diaz son yıllarda Türk sörfünde büyük bir yükseliş olduğunu belirtip, “Artık, Türkiye PWA yarışçıları arasında windsurf de bir güç olarak görülüyor” dedi.
Pegasus Hava Yolları ile Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ve Datça Belediyesi'nin katkılarıyla 20-23 Haziran tarihleri arasında Datça'ya 10 km mesafedeki Kızlanaltı Mevkiindeki Surf Tatil Köyü'nde gerçekleşen şampiyona ABD'li Dünya Rüzgar Sörfü Federasyonu Başkanı Jimmy Diaz'ı ağırladı.

Rüzgar sörfünün patronu Diaz, Türkiye'de sörfün çok yukarılara tırmanmaya başladığını söyledi. Diaz “Windsurf son yıllarda Türkiye'de çok büyük bir gelişim gösteriyor. Özellikle sponsorların bunda çok büyük yeri var. Pegasus'a, Ali Sabancı'ya çok teşekkür etmek istiyorum çünkü sadece PWA'yi sponse etmiyor aynı zamanda Türkiye Ligi'ne de 5 ayakta destek oluyor. Datça genelde çok rüzgarlı bir yer ama o rüzgarı yakalayamadık” dedi.

Haberin Devamı

“LENA, ÇAĞLA, ERTUĞRUL VE ENES DÜNYA ÇAPINDA”
Türk rüzgar sörfçülerinde iyi bir yükseliş olduğuna da dikkati çeken Diaz, “ Özellikle PWA bayanlar kategorisinde Lena'nın (Erdil) dünya üçüncülüğü, Çağla'nın (Kubat) dünya beşincisi olması yani iki Türk bayanın ilk beşte yer alması çok önemli. Bunun dışında Ertuğrul (İçingir) ve Enes'in (Yılmazer) sürekli yükselişte olmaları çok önemli. Artık Türkiye PWA yarışçıları arasında Windsurf de bir güç olarak görülüyor. Bu Türkiye için çok önemli bir değer. Türk takımından diğer sporcular, biraz korkuyorlar diyebiliriz” diye konuştu.

İLK GÜNÜN BİRİNCİSİ ERDİL
Datça'daki ilk yarışında birincilik ipini göğüsleyen Lena Erdil de “Datça'ya iddialı geldim. Sporcunun ruhunda kazanmak hırsı olmalı. İlk gün rüzgarın istenilen seviyede olmaması nedeniyle yarışamadık. İkinci gün akşam üzeri hava kıpırdanmaya başlayınca da yarış başladı. Yarışı birinci olarak bitirdim. Umarım bu şekilde devam eder. Yarışmak, güzel” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!