Robotçu öğrencilere altın

Güncelleme Tarihi:

Robotçu öğrencilere altın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 10:13

BALIKESİR Valisi Yılmaz Arslan, Romanya’da düzenlenen, ‘İnfomatrix Bilişim Yarışması’nda, ‘Sumocu Robot’ ile dünya 3'üncüsü olan Balıkesir Üniversitesi Robot Topluluğu (BAÜROT) öğrencilerini ve yarışmaya hazırlayan öğretim üyelerini çeyrek altın ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

Haberin Devamı



BAÜROT, Romanya’nın Başkenti Bükreş'te, 3-7 Mayıs günlerinde, bu yıl 10’uncusu düzenlenen, 38 ülkeden 300’ün üzerinde genç bilişimcinin yarıştığı, ‘İnfomatriks’e (Bilişim Olimpiyatları) katıldı. BAÜROT, ‘Programcılık’, ‘Bilgisayarla sanat’, ‘Sistem kontrol’, ‘Dijital içerik’, ‘Çizgi izleyen mini robot’ ve ‘Kısa film’ kategorilerinde, Romanya, Meksika, Kolombiya, Cezayir, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Afganistan, Arnavutluk, Avustralya, Bosna Hersek, Güney Kore, Mısır, Ekvator, Gürcistan, Hindistan, Endonezya, Irak, Ürdün, Kazakistan, Litvanya, Kırgızistan, Makedonya, Malezya, Moldova, Mozambik, Polonya, Nijerya, Pakistan, Papua Yeni Gine, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna, ABD, Vietnam, Hong Kong gibi ülkelerin katıldığı yarışmada, Türkiye'yi ‘Sumocu robot’la temsil etti.
Hayatı kolaylaştıran sosyal projelerden, güreşçi robotlara, insansız hava araçlarından, eğitici programlara kadar çok sayıda eserle yarışan genç yetenekler dereceye girebilmek için büyük çaba harcadı. 189 proje arasında 3'üncü olan BAÜROT Türkiye’ye büyük gurur yaşattı. BAÜROT olarak ilk kez katılınan yarışmada, mini sumo kategorisinde, danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Davut Akdaş’ın yaptığı BAUROT ekibindeki, öğretim görevlisi Aydın Kahraman ile öğrenciler Oğuz Yaz, Cihan Koç ve Ahmet Kürşat Pala Türkiye’ye dünya 3'ücülüğü kazandırdı.
Lumina Eğitim Kurumları’nın, Romanya Eğitim Bakanlığı ve Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversitesi ile birlikte düzenlediği yarışmada, Türkiye’yi gururlandıran ekip, Uluslararası Bükreş Koleji Kampüsü'nde (ISB), Romanya Eğitim Bakan Yardımcısı Mihaela Tania Sandu, Türkiye Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil, Romanya Parlamentosu Teknoloji Komisyonu Başkanı Varujan Pambuccian, Meksika Bükreş Büyükelçisi Maria Cristina Sandoval’ın da katıldığı törende ödülünü aldı.
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da Balıkesir Üniversitesi’nin adını dünyaya duyuran öğretim üyelerini ve öğrencileri Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende çeyrek altın ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.
Dünya 2'üncüsü projenin danışmanı Yrd. Doç. Dr. Davut Akdaş, Balıkesir Üniversitesi’nin adını duyurmaktan mutlu olduklarını belirterek “Bazı sıkıntılarımıza rağmen büyük başarı elde ettik. Hedefimiz önümüzdeki aylarda Türkmenistan ve Avusturya’da yapılacak yarışmalara katılmak. Özellikle Avusturya’da yapılacak serbest daldaki yarışmalarda , çok değişik robotlarımızla büyük başarı elde etmeyi hedefledik” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!